TOBLACH (adressa.no): Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan vant den fjerde etappen i Tour de Ski. Poltoranin staket rundt den ti kilometer lange løypa i italienske Toblach og vant foran russiske Jevgenij Belov og Martin Johnsrud Sundby. Petter Northug ble nummer sju, 22 sekunder bak vinneren.

Leder sammenlagt

I sammendraget leder fortsatt Northug, halvannet sekund foran Sundby. Belov går ut seks sekunder bak Northug på torsdagens tøffe 25-kilometer jaktstart i Toblach, mens Calle Halfvarsson er 13 sekunder bak i sammendraget.

Overfor adressa.no innrømmer Northug at det nok ville ha vært en fordel å gjøre som Poltoranin og stake rundt løypa i dag.

— Jeg skulle gjerne ha staket, men kunne nesten ikke gjøre det når det er et så langt løp i morgen. Jeg merket i Davos at det koster å stake, sier Northug.

Sparte på kruttet

Under verdenscuprennet i Davos før jul var 29-åringen en av svært få som valgte å stake i klassiskløypa.

— For min del tror jeg det var greit å spare kruttet i armene, utdyper Northug.

Etter en rolig åpning kom Northug sterkere på slutten.

— Det var litt seigt på førsterunden. Jeg klarte å utligne det på andrerunden og det var det viktigste, sier han til adressa.no.

Ville gå først ut

- Var det nok for deg å være med i toppen eller ønsket du å beholde forspranget i sammendraget fra i går?

— Mitt ønske før løpet var å være med i tetgruppa i morgen. Slik ting har vært tidligere i år, så har det vært et stykke opp til de beste klassiskløperne på distanserenn. Så dette er et steg i riktig retning. Jeg tapte mye på å ligge bak Hellner på den siste kilometeren av førsterunden, men det var kalkulert. Det er et løp i morgen og jeg tror det var greit å spare krefter på førsterunden, sier Northug, som dermed sier seg vel tilfreds med den fjerde etappen av årets Tour de Ski.

— Ja, om jeg går ut 15 sekunder foran nestemann eller ett sekund foran i morgen har ingenting å si. Så lenge jeg starter først så har jeg gjort jobben i dag, sier Northug til adressa.no.

Sammenlagtlederen ser ikke for seg at han vil bidra til noen stor drajobb i morgen.

— Hvis du ser på resultatene i år så er det vel ikke mulig. Det kommer an på hvordan farten blir underveis.