VAL MÜSTAIR (adressa.no): På samme måte som Petter Northug kom Niklas Dyrhaug inn på landslaget da verdenscupen startet i november. Mens Northug sa nei til landslaget i vår, ble Dyrhaug vraket etter flere problematiske sesonger.

Må trolig ta valget

Nå har imidlertid tydalingen tatt et kraftig steg tilbake til verdenseliten. Etter all sannsynlighet blir han tatt ut til VM-laget i Falun og med suksess i resten av sesongen får han trolig tilbud om landslagsplass før neste sesong.

I og med at skiforbundet har strammet inn regelverket, er løpere som blir tatt ut til våren nødt til å si ja om de ønsker å gå verdenscuprenn og Tour de Ski neste sesong. Dyrhaug har gått for private Team United Bakeries denne sesongen og fått et stort løft.

Niklas Dyrhaug vil ikke si så mye om skiforbundets nye regelverk, men kommer med denne kommentaren til adressa.no:

— Jeg er aldri for tvang.

Sugen på å slå tilbake

Før han legger til:

— Landslaget er en bra plass å være på. Hvis jeg går fort nok og får sjansen igjen er jeg veldig sugen på det.

Dyrhaug har hatt en god åpning på Tour de Ski og ligger på 8.-plass i sammendraget før onsdagens 10 kilometer i italienske Toblach.

Hjelp av Kjølstad og Dahl

— Jeg trives veldig godt i Team United Bakeries. Der har jeg blitt sparret, blitt utfordret og presset på de områdene jeg har mest å gå på. Jeg har tatt store steg i staking og i lett terreng. Det skal Johan Kjølstad, John Kristian Dahl og gutta på laget ha mye av æren for.

På sprinten i Val Müstair tirsdag røk Dyrhaug ut i kvartfinalen og ble nummer 25. Han fikk problemer i høyden.

— Plutselig smalt det og da dør du ut, som en gammel dieselmotor. Jeg hadde håpet på semifinale, men det var jeg ikke god nok til.