John Guidetti var Sverige-spissen som skulle ta opp arven etter Zlatan Ibrahimovic. Foreløpig har han ikke slått helt til, men i september ble han hentet på lån fra Manchester City til Celtic av klubbens norske manager, Ronny Deila.

Svensken fikk en pangstart på Celtic-karrieren og scoret mål nærmest på bestilling, og det ble tidlig klart at Deila ønsket å gjøre overgangen permanent.

KAN MISTE SPISS: Ronny Deila, som her gir sine spillere beskjeder underveis i Europa League-kampen på San Siro, kan være i ferd med å måtte gi slipp på John Guidetti. Foto: REUTERS

Celtic er enige med City, men foreløpig har ikke klubben kommet til enighet med Guidetti-leiren. 22-åringen har ikke skrevet under på kontraktsforslaget fra Deila & Co, og i et intervju med en nederlandsk radiokanal avsløres kanskje grunnen.

Suksess i Nederland

På spørsmål om han kunne være aktuell for en retur til Rotterdam-klubben, svarer Guidetti:

— Ingenting hadde vært bedre enn det. Jeg vil gjerne tilbake til Feyenoord, og kanskje så fort som overhodet mulig, sier Guidetti i et radiointervju med RTV Rijnmond, ifølge Glasgow-avisen Evening Times.

Guidetti står uten kontrakt etter den inneværende sesongen, og kan fritt velge sitt neste stoppested. Svensken er koblet til både italienske og nederlandske klubber.

I 2011/12-sesongen var han på utlån til nevnte Feyenoord. Der ble han en suksess og scoret 20 mål i løpet av 23 seriekamper.

– Jeg hadde min beste sesong i Nederland, har Guidetti tidligere sagt.

I Celtic har 22-åringen scoret 13 mål på 26 kamper (serie, nasjonale cuper og Europa League)