ALFHEIM: iTromsø brakte i går nyheten om at Thomas Kind Bendiksen bli TIL-spiller igjen i sommer.

– Jeg kan bekrefte at det har vært samtaler mellom oss og Thomas og oss og Molde. Det har ikke kommet noen avklarering noen vei. Det er en prosess som kan ta litt tid, sa TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen i går.

– I utgangspunktet er det snakk om et lån, melder han til iTromsø i dag.

Ekstern finansiering

TIL har til det kjedsommelige sagt at noen fra stallen enten må ut eller at man skaffer en ekstern finansiering, dersom det skal hentes spillere i sommervinduet.

Trolig er det snakk om ekstern finansiering når det gjelder Bendiksen.

– Vi håper å finne en måte å finansiere dette på, men vi er langt ifra mål, sier Johansen.

Leder i TIL Holding, Per Aronsen, sier at det ikke er rom i budsjettet for å hente spillere per i dag, men han bekrefter at en ekstern løsning er en mulighet.

– Det er selvfølgelig mulig at eksterne kan bidra i det vinduet som er nå. Vi vurderer hele tiden hvilke muligheter vi har, sier Aronsen, som ikke vil kommentere hvilke TIL-venner man er i dialog med.

Også Kind Bendiksen bekrefter TIL-dialogen.

– Ja, jeg har vært i kontakt med TIL. Hva det eventuelt fører til blir bare spekulasjoner, men jeg har et kjempegodt forhold til klubben der jeg var i tre sesonger, det legger jeg ikke skjul på, sa han i går.

– Mye som skal passe

Etter det iTromsø kjenner til er det flere norske eliteserieklubber som er på banen, i tillegg til at det er utenlandsk interesse.

For midtbanespilleren er det agent Jim Solbakken som styrer butikken.

– Til syvende og sist er det jeg som tar et valg hvis det skulle bli aktuelt, men jeg forholder meg i utgangspunktet til kontrakten jeg har i Molde, understreker harstadværingen, som aldri har lagt skjul på at han ønsker å spille for TIL igjen en gang i fremtiden.