– Jeg vil jo spille mest mulig, jeg. Jeg er klar både mot Bodø/Glimt lørdag og Pyunik tirsdag. Etter mange kamper på tribunen har jeg ikke tenkt å spørre om fri nå, sier Ruben Gabrielsen.

Etter intervjuet med Romsdals Budstikke loses han rett inn til TV-intervju på Aker stadion.

– Nå er jeg plutselig veldig populær. Det snur fort i fotball, sier 23-åringen og smiler.

Lang pause

I dag er det nøyaktig ett år siden Ruben Gabrielsen ble Molde-spiller. Overgangen fra Lillestrøm-fotball til Molde-fotball har tatt lengre tid enn han så for seg.

– Laget spiller annerledes og konkurransen her er mye større enn jeg har vært vant til tidligere i karrieren. Jeg håpet jo at jeg skulle få spille mye med det samme jeg kom hit. Slik ble det ikke. Man må gjøre seg fortjent til en plass på et så godt lag, og det føler jeg at jeg har gjort nå. Det tok lengre tid enn jeg ventet, men nå er jeg i den formen jeg skal være , sier midtstopperen.

Han var på banen i tre kamper i april. 4. mai fikk han sjansen borte mot Viking. 1-2-tapet var en av årets dårligste MFK-kamper.

– Vi spilte ikke en bra kamp, så sånn sett var jeg kanskje litt uheldig med timingen. Jeg mistet ballen på slutten slik at Viking scoret. Det var den første tabben av den typen jeg har gjort i Tippeligaen, og det er sånt man lærer av. Nå har vi vunnet noen kamper mens jeg har spilt, og sist ble det 5–0. Så det går fint, sier han.

Vurderte utleie

Etter nedturen i Stavanger tok det fire uker før Gabrielsen var på banen igjen i en eliteseriekamp. Han var også ute med hofteskade i en kort periode.

– Jeg har sittet mye på benken og vært en del ute av troppen. Jeg vet ikke hvor mange kamper det var. Den tida er jeg ferdig med og jeg håper det aldri skjer igjen.

– Vurderte du på et tidspunkt å be om utleie i sommer for å få mer spilletid?

– Selvfølgelig. Når du ikke er med i troppen går det en del tanker gjennom huet. Du blir sur og gretten og vil bare spille fotball. Så tanken streifet meg noen ganger, helt klart. Men nå spiller jeg, og da vil jeg jo ikke dra noen steder, slår han fast.

Champions League-debut

Ruben Gabrielsen kom til Molde med fortid i Gjøvik-Lyn, Toten, Kapp og Romsås og Lillestrøm. I fjor høst debuterte han i europacup, i bortekampen mot ukrainske Zorya i kvalifiseringa til Europa League.

Tirsdagens møte med Pyunik på Aker stadion var midtstopperens første kamp i kvaliken til Champions League.

– Jeg var faktisk ikke kjent med reglene for avansement før i går. Jeg trodde egentlig at vi hadde en lang vei å gå, men så får vi to sjanser uansett hvis vi kommer oss gjennom denne runden her. Dette blir spennende. Vi kan slå mange lag i Europa, sier Ruben Gabrielsen.