Celtic tapte søndagens FA-cupsemifinale med 2-3 mot Inverness. Dermed fikk Deila knust drømmen om tre titler på en sesong.

Det som har preget de skotske mediene etter kampen er situasjonen som oppsto på 1-0 til Celtic like før pause. Celtic ville ha straffe da en heading fra spissen Leigh Griffiths traff hånden til Inverness-spiller Josh Meekings.

– Kanskje trenger vi sju dommere? Én på hver stolpe? Deres eneste oppgave er å se hva som skjer i feltet og på målstreken. Du kan ikke gi hoveddommeren skylden for sånt som dette, men feilen er tung å svelge, sa Deila etter kampen.

Mandag fulgte Celtic opp med å sende brev til det skotske fotballforbundet (SFA).

– Det var en avgjørende hendelse i en svær kamp i en svær sesong for oss. Vi bare spør hvorfor det kunne skje. Klubben har mange supportere verden over, og de undrer seg. Derfor har klubben sendt brevet, på vegne av alle våre fans verden over, sier Deilas assistent John Collins ifølge BBC.

– Dette var ikke hvilken som helst kamp der vi tapte et poeng eller to. Det var mye mer på spill, sier Collins.

– Bare én vinner

Ronny Deila kunne blitt den tredje treneren i Celtics 127 år lange historie som feiret tre titler i én og samme sesong. Den forrige som klarte det var Martin O'Neill i 2001. Nå må de ta til takke med ligacup og serie. Det må kunne kalles en god start for Deila, men søndagens FA-cuptap er tungt å svelge.

– Hvis den korrekte avgjørelsen hadde blitt tatt ville det bare vært én vinner i denne kampen, sier assistent Collins.

På spørsmål sier han at videodømming bør introduseres.

– Jeg støtter det 100 prosent, for det ville ha hjulpet dommeren. Fair play er det vakreste uttrykket i fotballen og noe vi hører til stadighet. Hva er mer fair enn videobevis som hjelper dommeren til å ta den rette beslutningen? Derfor støtter jeg videodømming, sier Deilas assistent.

Får trolig karantene

Meekings fikk tirsdag beskjed om at han kan vente seg én kamps karantene av SFA, men Inverness har sagt at de vil støtte spilleren sin fullt ut.

Allerede onsdag er det ligakamp mot Dundee. Deilas mannskap har fem poengs forsprang til Aberdeen, og Celtic har en kamp mindre spilt.

– Vi skal sørge for å gjøre en god kamp og vinne. Vi har fortsatt en ligatittel som skal vinnes og det er vårt fremste mål nå. Vi skal vinne resten av kampene med stil, sier veteranen Kris Commons til klubbens nettsider.