INVERNESS CALEDONIAN THISTLE-CELTIC 1-1 (3-2 etter ekstraomganger)

Søndag hadde Ronny Deilas Celtic muligheten til å ta seg til en ny finale, og dermed bevare stø kurs mot en minneverdig trofétrippel i nordmannens første sesong i klubben.

FA-cup-semifinalen mot Inverness skulle bli et drama av en fotballkamp, med en dommerbrøler, et perfekt bytte og ekstraomganger blant ingrediensene.

Til slutt var det lille Inverness som kunne juble, etter at David Raven avgjorde i andre ekstraomgang.

VILL JUBEL: Inverness-spillerne jublet hemningsløst etter 3-2-scoring som avgjorde cupsemien mot Celtic sent i andre ekstraomgang. Foto: Reuters

Etter kampen vil nok dommeravgjørelser bli diskutert til det kjedsommelige. Mot slutten av andre omgang stoppet nemlig en Inverness-utespiller et Celtic-mål med armen — uten å bli straffet.

Deila: - Folk kan se selv

I stedet ble Celtic redusert til ti mann like etter pause. I undertall kjempet Deilas menn tappert, men like før det var duket for straffekonkurranse ble altså trippeldrømmen knust.

Det er en massiv skuffelse for klubben som har klart best forutsetninger for å lykkes i Skottland.

– Jeg tror ikke jeg trenger å si så mye om det. Folk kan se selv, sier Deila da han blir spurt om Inverness' hands.

– Vi hadde kontroll på kampen og skapte store sjanser i første omgang. Vi skulle scoret flere mål. Så forandret kampen seg da vi fikk en mann utvist, og vi mistet ballen mer og spillerne ble slitne, sier Celtic-sjefen, ifølge BBC.

- Gigantfeil

Celtic tok en oppskriftsmessig ledelse ved Virgil van Dijk etter snaue 20 minutter, men så skulle dommer Steven McLean komme i fokus.

Like før pause, på stillingen 1-0 til Celtic, var Celtic-spillerne rasende etter en kontroversiell beslutning fra dommer Steven McLean.

Fra kort distanse nikket Celtics Leigh Griffiths ballen mot mål, men på streken sto Inverness-utespiller Josh Meekings og avverget med armen.

NESTEN-HELT: Edward Ofere (nr. 2 fra høyre) jubler for sin 2-1-scoring i FA-cupsemifinalen mot Celtic. Foto: Reuters

Dommer McLean vinket vekk protestene, og Inverness slapp dermed både baklengsmål og en garantert utvisning.BBC Scotland-ekspert Tom English var klar i sin kritikk av dommeren.

— Det er gigantfeil. Slike felt burde ikke bli gjort når alle på stadion kunne se at det var straffe, sier English ifølge BBC's livedekning.

Celtic redusert til ti mann

Celtic-spillerne gikk rasende i garderoben ved pause, men det skulle ikke stoppe der. Rett etter pause var det Celtic som fikk straffe mot seg.

Celtic-keeper Craig Gordon felte Marley Watkins, og målvakten ble så utvist.

NORSK PLAYMAKER: Stefan Johansen var nok en gang sentral på Celtics midtbane. Foto: Reuters

Greg Tansey satte straffen, og Inverness hadde utlignet. Denne straffeavgjørelsen virket imidlertid riktig.Dermed ble semifinalen en vanskelig oppgave for Celtic, og etter 90 minutters spill måtte lagene ut i ekstraomganger.

Kampen tok en ny dramatisk vending da Edward Ofere sendte Inverness i ledelsen etter 96 minutter. Så fulgte et massivt press fra Celtic.

Superinnbytter for Celtic

Ronny Deila kastet innpå svenske John Guidetti to minutter etter Inverness-målet, og bare fem minutter senere bar byttet frukter.

Guidetti klinket til på frispark fra 30 meter. Ballen spratt rett foran Inverness-keeperen, som feilberegnet totalt, og dermed gikk ballen i mål og plutselig var stillingen 2-2. Guidetti så ut til å ha reddet Celtic, men like etterpå var det på ny et hjerte-i-halsen-øyeblikk for alle som har hjertet i storklubben.

SCORET: Virgil van Dijk jubler for Celtics 1-0-scoring mot Inverness Caledonian Thistle på Hampden Park. Foto: Reuters

Fire minutter ut i andre ekstraomgang var nemlig Celtics reservekeeper Zaluska nære ved å gi bort en gavepakke til Inverness.Keeperen feilberegnet totalt i feltet, og ballen havnet hos Inverness-spiller Nick Ross som fikk skyte mot åpent mål. Men Ross var i overkant het og skjøt den et godt stykke over Celtic-buret.

Men så – tre minutter før full tid – satt den for Inverness. Graeme Shinnie kom seg fri på venstresiden inne i Celtics boks, og forsøkte et skudd fra skrå vinkel. Skuddet var mislykket, men i stedet ble det en pasning til David Raven på motsatt side, som fra meget skrått hold banket inn 3-2. Raven fikk dermed æren av å sende den lille klubben til cupfinale — på bekostning av Celtic og Deila.

Celtic har allerede vunnet ligacupen, og ligger an til å vinne serien. Nå kan imidlertid Deila se langt etter en trippel i sin første sesong i Skottland.