Den 51 år gamle strilen nyter suksess etter drøyt to måneder i Brann-jobben. På lørdag kan han føre lage til direkte opprykksplass. Bak seg har han tre seirer og to kamper uten baklengsmål. Den siste kom mot Levanger mandag. Brann kontrollerte og dominerte, men greide aldri å trygge seieren med et mål nummer to. 1-0-triumfen var likevel kjær og viktig. Og treneren var fornøyd med hvordan spillerne fulgte kampplanen han skisserte på forhånd.

Foran hver eneste kamp presenterer Lars Arne Nilsen en punktliste for spillerne. Der har han skrevet tre nøkkelord han er ekstra opptatt av til den enkelte kampen.

Nilsens liste på mandag

Mot Levanger så punktlisten slik ut:

  • Aggressivitet

  • Tempo

  • Konsentrasjon

— Dette er for å ha knagger å henge ting på. Hvilke ord jeg velger, har å gjøre med hva vi gjorde i forrige kamp og hva jeg synes vi må bli bedre på, sier Nilsen.

I sin første kamp som Brann-sjef, 2-1-seieren hjemme mot Follo, prentet han ordet «stolthet» inn i spillernes hoder. Et av de andre ordene var «kroppsspråk», han ville ikke se den negative varianten av det.

Mot Levanger mandag, likte han spillernes respons på i hvert fall to av nøkkelordene.

OM AGGRESSIVITETEN:

— Aggressiviteten må alltid ligge i bunn. Jeg har sagt at vi aldri mer skal tape en kamp på grunn av dårlig innsats, og den biten synes jeg vi har vært gode på i det siste. Det stabile med oss nå, er at vi er trygge defensivt. Det ser bra ut, veldig solid. Vi er et lag som jobber hardt for hverandre, noe som har gjort at vi har sluppet til få sjanser.

OM TEMPOET:

— Der hadde vi noe å gå på. Vi fikk ikke tempoet nok opp de gangene vi skulle. En konsekvens av at vi ikke klarte det, var at spillerne for ofte fikk ballen når de var feilvendte. Vi fikk ikke mange nok og smarte nok bevegelser fremover, og da ble det stasjonært, tungt og tregt. Spillerne som skulle starte spillet bakfra, ble usikre, og vi måtte bearbeide ting på nytt.

- Publikum reagerte flere ganger da laget brukte lang tid med ballen i egne rekker, var det frustrerende?

— Nei, jeg er enig med dem i at vi burde satt fart litt mer enn vi gjorde. Jeg skulle gjerne hatt litt mer tempo.

OM KONSENTRASJONEN:

— Med konsentrasjon mente jeg at vi skulle være sikre, kloke og gjøre gode valg. Vi skulle ikke spille på oss usikkerhet. Målet var å være kompakte.

Nilsen likte tålmodigheten Brann viste, den forsvant ikke, selv om det drøyde før Azar Karadas skjøt ballen i mål til 1-0. — Vi malte dem sakte, men sikkert i senk. Det var godt gjennomført, mener Nilsen.

Planen mot Sandnes Ulf

Lørdag håper han på en ny kamp av merket «godt gjennomført». Da venter opprykksrival Sandnes Ulf. Dersom Brann vinner, går de forbi sine motstandere på tabellen — opp på annenplass som gir direkte opprykk.

— Frem mot kampen skal vi jobbe med å ligge lavt og på å kjøre kontringer. Det er fort sånn kampbildet kan bli der nede. Vi reiser til Sandnes for å vinne, selvfølgelig, men i perioder kan det hende vi må ligge lavere enn vanlig, sier Nilsen.

Tirsdag spurte BT hvordan det er for ham å gå på jobb dagen etter en seier.

— Det er utrolig deilig, fordi det er god stemning. Men man blir jo litt utladet, man kjenner at man har vært med på noe - og sånn skal det være. Det er i hvert fall kjekkere enn når vi har tapt. Det skal vi jo slutte med.