I juli signerte Brynes Viljar Helland Vevatne (20) en avtale som knyttet ham til Brann fra 1. januar 2016 og ut 2017. Nå er det klart at Vevatne i stedet går til Brann umiddelbart.

— Jeg fikk akkurat høre at det var klart. Veldig gøy, jeg er giret på å starte i Brann nå, sier Vevatne til BT.

Også Brann-sportssjef Rune Soltvedt er glad for å lande avtalen.

— Det er gledelig å få til en avtale med en spiller som viser gryende form. Vi forventer at han trener med laget allerede torsdag, og at han er spilleklar til lørdagens kamp mot Sandnes Ulf, sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt.

Hardball-hjelp

At overgangen fremskyndes betyr at Brann må betale overgangssum for spilleren. Den vil være på noen hundretusener. BT vet at investorene i Hardball har muliggjort overgangen ved å re-investere pengene de fikk da Erdin Demir ble solgt i juli.

- Har du klart ikke å tenke på om klubbene skulle bli enige om en umiddelbar overgang?

— Jeg har ikke hatt så mye med de tingene å gjøre, men det er klart det har ligget i bakhodet mitt, sier Vevatne.

20-åringen ønsker å takke Bryne for tiden sin der. Det siste halvannet året har han vært en fast brikke på laget, og en viktig årsak til at laget kjemper i øvre sjikt av serien.

— Det er litt vemodig å dra fra Bryne, men jeg følte meg klar for noe nytt nå, sier Vevatne.

Viljar Vevatne har spilt glimrende for Bryne den siste tiden, med to mål på de to siste kampene - og fem totalt. Han kan spille både back og kant. Brann-trener Lars Arne Nilsen jubler over å få ham tidligere enn først antatt.

— Det er jeg naturligvis veldig fornøyd med. Vi har vært nervøse for å få kanter og backer ut med skade eller suspensjon, fordi vi ikke har hatt noen å sette inn på sidene. Derfor er det en veldig styrke for oss at han kommer nå, som en mann som kan true flere posisjoner, sier Nilsen til BT.

- Vurderer du ham som aktuell allerede til lørdagens kamp mot Sandnes Ulf?

— Det er for tidlig å si noe om, men er han disponibel blir han nok med nedover.

Trigges av trykket

Etter at han signerte den opprinnelige avtalen med Brann, uttalte Vevatne at han trigges av trykket rundt sin nye klubb.

— Det er veldig fint at så mange bryr seg om Brann, at det er så stort engasjement. Det er kanskje noe av det mest spennende med dette, sa Vevatne.

Brann-sportssjef Rune Soltvedt har tidligere beskrevet Vevatne slik:

— Vi har fått på plass en ung og lovende spiller som kan spille både back og kant. Han er en allsidig, fin type som passer i kulturen vi ønsker å få her.

Vevatne har bakgrunn fra ungdomsavdelingen til Viking og norske U-landslag.