Det er 14 år siden Zlatan Ibrahimovic (33) forlot Malmö FF til fordel for Ajax. I går ble det klart at tidenes største, svenske fotballprofil returnerer når hans Paris-Saint Germain gjester Swedbank stadion 25. november – i Champions League-gruppespillet.

Zlatans hjemkomst er en enorm nyhet i Sverige, men det vekker også internasjonal oppmerksomhet. Faktisk var interessen så stor at Malmö FFs nettside brøt sammen på grunn av den store pågangen.

Zlatan: — Beste som kunne skjedd

– Det var et enormt trykk på nettsiden etter trekningen, opplyser kommunikasjonssjef i Malmö FF, Peter Ahlander, ifølge The Guardian.

Zlatan Ibrahimovic er oppvokst i bydelen Rosengård, som ligger en 15 minutters kjøretur fra Swedbank stadion i Malmö. Og det var for Malmö FF at svensken fikk fart på karrièren. Superstjernen gleder seg til hjemkomsten.

Åge Hareide (t.v) jubler etter seieren mot Celtic. Spørsmålet er om han får like mye å juble for i Champions League-gruppespillet. Foto: NTB scanpix

– Det beste som kunne skjedd, skriver Zlatan på sin Facebook-side.– Jeg har opplevd mye i løpet av min fotballkarrière, og dette blir et stort øyeblikk. Det er en drøm å kunne spille Champions League i Malmö. Synd at ikke hele byen får plass på stadion, men jeg garanterer at stemningen vil bli hørt i hele Malmö. Jeg er på vei, fortsetter 33-åringen.

Hareide: - Blir en tøff reise

Malmös norske hovedtrener, Åge Hareide, hadde aller helst sett at svenskene havnet i en enklere gruppe.

— Det var den vanskeligste trekningen, men fantastisk med Zlatan, sier Hareide til svenske Expressen.

— Jeg tror ikke de som skriver romaner kan få til noe lignende som at Zlatan kommer hjem igjen heller. Det er utrolig, sier han.

— PSV, Manchester United og Moskva. Jeg så på det som en bra gruppe. Det hadde vært kult å møte United. Nå blir det en riktig så tøff reise, sier Hareide.

Dette er Champions League-gruppene:

Gruppe A:

Paris Saint Germain, Real Madrid, Sjakhtar Donetsk, MALMÖ

Gruppe B:

PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moskva, Wolfsburg

Gruppe C:

Benfica,Atlético Madrid, Galatasaray, Astana

Gruppe D:

Juventus, Manchester City, Sevilla, Borussia Mönchengladbach

Gruppe E:

Barcelona, Bayer Leverkusen, Roma, BATE

Gruppe F:

Bayern München, Arsenal, Olympiakos, Dinamo Zagreb

Gruppe G:

Chelsea, Porto, Dynamo Kiev, Maccabi Tel Aviv

Gruppe H:

Zenit St. Petersburg, Valencia, Lyon, Gent