MALMÖ (Aftenposten): Celtic-fansen som preget bymiljøet i Malmö tirsdag, gikk onsdag formiddag stille og forsiktig rundt i gatene på vei til flyplasser og jernbanestasjoner.

Noe av grunnen til det er 61 år gammel og kommer fra Norge. For måten Åge Hareide ledet Malmö til gruppespillet i Champions League for andre året på rad, imponerer.

— Han trappet litt ned som trener, men fant vel ut at han var litt for langt borte fra fotballen, at det fortsatt var moro med fotball. Og fikk ny tenning. Og det har vært et veldig lykkelig ekteskap mellom Malmö og ham, sier Viasat-ekspert Strömberg til Aftenposten.

Ga spillerne troen

Den tidligere landslagsprofilen, og mangeårige utenlandsproffen, kommenterer Champions League for kanalen, og har vært vitne til klubbens europeiske triumfferd. Ledet av Hareide. Uten å slippe inn mål på hjemmebane i kvalikkampene hverken i år eller i fjor, mener Strömberg at det viser hvilken fantastisk jobb nordmannen har gjort.

— Han klarte det i fjor, og så gjentar han det med åtte nye spillere på dette laget sammenlignet med i fjor. Det er veldig imponerende. Han har fått spillergruppen til å tro på at de kan klare det. Det er en veldig bra jobb, sier 55-åringen.

Og fortsetter:

— Mot Celtic var det kun de ti første minuttene på Celtic Park hvor de ikke var bra. Ellers har de virkelig gjort jobben sin. Og når de skulle snu 3-2-tapet, så ga han spillerne troen på at det kunne gå. Det har han gjort flere ganger i slike viktige kamper. Nå handlet det om å gjøre alt rett, følge kampplanen til punkt og prikke. Ikke slippe seg ned, ikke by på noe. Selv om Celtic ikke var all verdens. Det klarte de sammen.

— Hva får dette å si for Hareides posisjon her i klubben?

— Han får en veldig sterk posisjon her etter dette. Og en annen ting: dette gir klubben noen forutsetninger for fremtiden, de ruster seg for flere år fremover nå etter dette. Den økonomien blir viktig for dem. Det blir lettere å få spillere hit når man ser de mulighetene som finnes her, sier Strömberg.

Han peker også på gevinsten dette er for hele svensk fotball.

— De andre klubbene som kommer i samme situasjon vet at hvis Malmö kan klare det, så kan vi også. Det er et viktig signal. Det er litt typisk svensk fotball å løfte seg når motstanden er god eller bedre enn oss selv. Slik var det på min tid med landslaget også.