KATOWICE: Før Norge lagde sensasjon og slo ut OL-, VM— og EM-vinner Frankrike, var OL-puljene nokså opplagte. Nå blir det en ny omdreining i IHFs rebusløp.

Ettersom finalistene Spania og Tyskland begge var i samme pulje inntil Norge lagde furore, forsvinner en av dem ut og direkte til OL i Rio. Dette får følgende konsekvenser for Norge:

  • Hvis Spania vinner EM, kommer Norge i pulje med Kroatia, Tyskland og Bahrain.

  • Hvis Tyskland vinner EM, kommer Norge i pulje med Danmark, Kroatia og Bahrain.

Kampene spilles i tiden 7.-10. april. Arrangør er naturlig nok ikke utpekt ennå, men søknadsfristen var 14. desember, og Norge søkte ikke.

Spiller for VM-plass

For Norge har søndagens bronsekamp dobbelt betydning. Seier over Kroatia vil bety tidenes første medalje i et mesterskap. Samtidig gir det direkteplass til VM i Frankrike neste år. De tre beste i EM går dit.

Kroatia har fire EM-medaljer fra før, samt to OL-gull og to VM-gull. For dem er ikke en EM-bronse så attraktivt som for Norge, men en direkteplass til VM tar selvfølgelig kroatene gjerne med seg. Det er derfor all grunn til å regne med et topp motivert lag, som dessuten ikke har lyst til å tape for annen gang i mot Norge i dette mesterskapet.

Men de loves kamp. Dette skrev noen av de norske spillerne på Twitter etter tapet mot Tyskland:

Ole Erevik: «Middagen på hotellet var så dårlig at jeg faktisk er litt sulten på bronse”

Erlend Mamelund: «Vi skal ta den bronse-medalje!!!»

Bjarte Myrhol: “Ny matchball på søndag mot Kroatia. Drømmen om medalje lever heldigvis fortsatt! Vi lover å gi alt!”

Kristian Bjørnsen: «Utrolig stolt av dette laget! Krige på i 70 min, men i dag holdt det ikkje:( NÅ GÅR ME FOR BRONSEN!!»

Det vanket også en hilsen fra Ap-leder Jonas Gahr Støre: «Uansett utfall av protesten; takk til håndballgutta for en fantastisk reise! Håndball ble spennende selv på radio! Tommel opp!!”

Hør Aftenpodden Sport: — Det er nær døden-opplevelse hver gang håndballgutta spiller: