Se hendelsen i videovinduet over (med tillatelse fra Viasat).

NORGE-TYSKLAND 33-34

Norge tapte den dramatiske semifinalen mot Tyskland med sifrene 34-33 fredag kveld. Det som skjedde da avgjørelsen falt, kan imidlertid få etterspill.

*** TV 2-ekspert raser mot arrangøren etter semifinaledramaet**

Det europeiske håndballforbundet har bekreftet at Norge har lagt inn en protest.

Tyskerne hadde nemlig to keepere på banen i sluttsekundene.

KOMMENTAR: «En av de bitreste glippene i norsk idrettshistorie»

Nye regler fra det internasjonale håndballforbundet gjør at utespillere kan få på seg en keepervest, og dermed fungere som en ekstra utespiller. For at et lag kan gjøre dette, kan ikke målvakten være på banen.

Kort fortalt: Man kan ikke ha to spillere med keeperdrakt på banen samtidig.

TV-bildene viser at tyskerne hadde to keepere på banen samtidig i de kaotiske sluttsekundene. Tysklands keeper sto nemlig i mål mot slutten, mens bildet over viser at det også er en tysk spiller med gul vest ute på banen.

Tyskland hadde først to keepere på banen ETTER at de hadde scoret 34-33-målet. Likevel, etter regelverket, burde Tyskland fått en utvisning med rundt fem sekunder igjen. Det kunne potensielt ha vært nok tid til at Norge kunne utlignet, noe som ville sikret ytterligere ekstraomganger — og muligens finaleplass.

Situasjonen skal ha oppstått fordi en tysk spiller løp inn på banen i sluttsekundene, melder NTB. Han deltok ikke i spillet på noe vis, men skulle ikke vært der.

Mer om kampen her: - Det gjør vondt nå.

To keepere på banen etter scoringen

Norske ledere satt kort tid etter semifinaletapet mot Tyskland på kontoret til Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det ble senere bekreftet fra EHF at en norsk protest var lagt inn.

— Jeg kan bekrefte at det norske laget har levert en offisiell protest. Nå har de til i morgen tidlig klokken ni til å levere inn en skriftlig begrunnelse. Så blir den behandlet av EHFs disiplinærutvalg, før det kommer en avgjørelse innen klokken 12 lørdag, sier mediesjef i EHF J. J. Rowland til Adresseavisen.

- Hva er sjansene for at en slik protest tas til følge?

— Jeg ønsker ikke å spekulere i det. EHFs disiplinærutvalg med sine eksperter ser på saken, og henter inn bildebevis. Så tar vi en avgjørelse.

- Har dette skjedd tidligere?

— Det har jeg ikke hørt om. Men la oss vente til i morgen og se hva som skjer.

Tidsfristen for å legge inn en protest, er på én time. Denne fristen ble overholdt med god margin, forteller teamleder og tidligere landslagsspiller Heidi Tjugum til TV3.

På dette bildet kan man tydelig se at Simon Ernst (40) er på banen med gul vest i sluttsekundene. Problemet for Tyskland er at de i tillegg har en keeper på banen. Foto: NTB SCANPIX

— Vi har sett bilder som viser at det er for mange keepere på banen. Vi har valgt å legge inn protest på bakgrunn av de bildene, sier Tjugum.- Vi har gjort den jobben vi skal gjøre, men vi regner med at EHF har gode folk på saken som gjør gode vurderinger.

SPILLERBØRSEN: Én spiller fikk ni på børsen.

Kyvåg: - Protesten blir avvist

Problematikk rundt innbyttere i håndball er ikke uvanlig i håndball. I 1972-OL hadde vertsnasjonen Vest-Tyskland en spiller for mye på banen mot Norge i en avgjørende OL-kamp. Det førte ikke til noen endring av resultatet den gangen.

Håndballnestor og TV3-ekspert Frode Kyvåg er overbevist om at Norges protest kommer til å bli avvist.

TV3-ekspert Frode Kyvåg tror Norges protest blir avvist. Foto: NTB SCANPIX

— Tidligere i EM ble en lignende protest avvist, da en EHF-delegat var delvis bevisstløs og "sov" i sekretariatet. Det er ikke anledning til å spille en ny kamp, derfor er jeg 100% sikker på at protesten blir avvist, sier Kyvåg i TV3-studio og før støtte av den danske håndballegenden Joachim Boldsen.Han mener det er på sin plass av Norge å klage inn hendelsen.

— Et regelbrudd er regelbrudd. En spiller for mye på banen er et regelbrudd. Jeg synes det er helt riktig av Norge å protestere mot et regelbrudd.

Hør Aftenpodden Sport her: - Det er nær døden-opplevelser hver gang håndballgutta spiller: