Den tyske treneren smiler om kapp med solen og snakker varmt om gårdagens avansement i NM når Aftenposten.no møter ham – to dager før slaget på Åråsen.

— Jeg er fornøyd, sier han.

— Vi vant fortjent.

Uwe Rösler har nettopp avsluttet en økt med reservene. Spillerne som knuste Lyns cupdrøm er opptatt med restitusjonstrening. Lillestrøm-treneren forteller at det er viktig at de henter seg inn. Han regner med å gjøre flere endringer på laget foran Newcastle-kampen på lørdag. Romerikingene kjemper på flere fronter. Om seriemesterskapet, NM og deltakelse i UEFA-cupen.

— Kampene kommer tett. Det blir nok tre eller fire forandringer fra kampen mot Lyn, sier Rösler.

Forsvarskjempen Frode Kippe og keeper Heinz Müller er usikre.

— Vi tar en avgjørelse på lørdag. Så får vi om de spiller. Det kan være lurt å tenke litt langsiktig. Vi er ikke tjent med at de blir borte i flere uker, bare fordi vi ønsker å presse dem gjennom en kamp, forteller Rösler.

- Var oppgjøret i Newcastle ditt største øyeblikk som trener?

— Førsteomgangen var nærmest perfekt. Vi var veldig gode defensivt og offensivt. Da spilte vi slik min fotballfilosofi tilsier. Den eneste haken var ineffektiviteten. Vi burde i hvert fall scoret flere mål.

Kvalitetslag

Robert Koren ga Lillestrøm ledelsen, men Albert Luques utligning betyr fortsatt at nordmennene har et godt utgangspunkt mot sin mer meritterte motstander.

— Newcastle kommer hit og vet at de må score. De er fortsatt store favoritter. Se bare på laget deres. De er alle kvalitetsspillere. Spissen koster for eksempel like mye som Åråsen Stadion, fortsetter Rösler og fremhever spesielt Emre, Solano og Scott Parker som nøkkelspillere hos engelskmennene.

Hva blir taktikken mot Newcastle?

— Det vil jeg ikke fortelle til deg. Jeg akter ikke å gi motstanderen noe gratis, svarer Rösler og speider ut over gressmatten på Åråsen.

— Jeg tror ikke det blir fullt hus på lørdag. Fellesferien må ta noe av skylden for det.

- Er du skuffet?

Egentlig ikke. Vi er en liten by. De som kommer, vil gi oss veldig god støtte uansett. Vi trenger det på hjemmebane.

- Setter du personlig prestisje i å slå Newcastle?

— Det er først og fremst spillernes ære hvis så skulle skje. Det er de som går ut på banen. Selvfølgelig kan jeg påvirke noe, jeg kan jo gjøre bytter. Men det vil være deres fortjeneste hvis Lillestrøm går videre.

— Målsettingen min har hele tiden vært å få Lillestrøm ut i Europa. Vi klarte ikke det gjennom serien eller cupen i fjor, så vi har tatt en omvei via Intertoto. Klubben ønsket å gi spillerne en sjanse. Da vi bestemte oss for å satse på Intertoto-cupen i vinter, var stallen på 23 mann. Nå er det bare 20 igjen. Det er litt krevende, og vi må stole på at alle unngår skader.

Tyskeren er vel vitende om at mange kjøpelystne øyne er rettet mot hans elever på lørdag. Lillestrøm venter at representanter fra flere utenlandske klubber tar turen til Åråsen.

— Det er en anerkjennelse. Du sikter sikkert til Robert Koren, Michael Mifsud, Bjørn Helge Riise og Oliver Occean. Det viser at vi har spilt bra, sier Rösler og understreker at det ikke foreligger bud på noen av dem.

Lillestrøm har vært koblet til den danske backen Dan Anton Johansen og en irsk unggutt.

- Hva er status?

— No comment, smiler Rösler før han går inn i garderoben.