José Mourinho tar det som en selvfølge at Wayne Rooney fortsetter som kaptein i Manchester United, men i Kina har manageren snakket mest om lagets nye spiss, Zlatan Ibrahimovic.

Den portugisiske manageren befinner seg for tiden i Shanghai, hvor han skal gjennom sin første sesongoppkjøring som Manchester United-manager.

På spørsmål om hvem som skal lede spillerne på banen, er Mourinho klokkeklar. Det blir Wayne Rooney, akkurat som under David Moyes og Louis van Gaal.

— Selvfølgelig, svarer Mourinho i et intervju med Telegraph.

Likevel er det en annen angriper det er knyttet størst forventninger til på Old Trafford denne sesongen. Zlatan Ibrahimovic fyller 35 år i høst, men hadde lyst på en siste utfordring. Mourinho mener svenskens alder bare er et tall.

— For meg er ikke din virkelige alder den alderen som står på ID-papirene dine. Det er bare datoen du ble født. Din virkelige alder er kroppen, hjernen og holdningen, mener Mourinho.

— Ibrahimovic er ung, kroppen hans er fantastisk. Måten han vokste opp på og drev med idrett før han begynte å spille fotball, spesielt kampsport, gjør ham veldig annerledes når det gjelder muskler og den mentale innstillingen han har sammenlignet med tradisjonelle fotballspillere.

Tror på Zlatan

Ibrahimovic, som har fått trøye nummer ni i Manchester United, har fått forlenget ferie etter EM. Svensken skal følge et skreddersydd femdagersprogram før han slutter seg til resten av troppen neste torsdag.

Mourinho tror Ibrahimovic er mer enn klar for oppgavene som venter i Premier League.

— La oss være ærlige. Han er veldig rik. Han har tjent penger hele karrieren og vunnet mange titler. Du kommer bare til den tøffeste ligaen hvis du mener du kan klare deg. Hvis ikke hadde han dratt til USA eller Kina, eller blitt i den franske ligaen én sesong til, mener Mourinho.

— Men han ønsket en siste utfordring. Da jeg fortalte ham at jeg hadde vunnet (serien) i England, Spania og Italia, noe han ikke hadde gjort, tenkte han at det var noe også han ønsket.

Selv om Rooney blir utnevnt som kaptein, tror Mourinho at Ibrahimovic også vil bidra som en leder på banen.

— Mange mener laget ikke har ledere, men det vi trenger er at alle har samme mentalitet. Jeg gir mange instruksjoner på trening. Det er vanskelig for meg å gjøre det samme i kampene, så jeg er avhengig av at spillerne på banen leser spiller og forstår hva vi vil.

— Zlatan er en av dem, og jeg føler allerede at vi har spillere som kan gjøre det samme. Når jeg ser på alternativene vi har offensivt med Zlatan, (Marcus) Rashford, Rooney, (Henrikh) Mkhitaryan, (Juan) Mata og alle vingene jeg har, tror jeg vi kan spille god fotball og score mål.

Vil beholde Mata

Kjøpet av Mkhitaryan skaper tøff konkurranse for Mata, spanjolen Mourinho solgte fra Chelsea til nettopp i sin tid. Mourinho avkrefter at han vil gjøre det samme denne gangen.

— Jeg solgte ham fordi han spurte om det. Ingen i min tidligere klubb ønsket å selge ham eller presse ham ut. Det var hans avgjørelse. Han var ikke førstevalget, men han var på banen hver eneste kamp, sier Mourinho til Manchester Evening News.

— Det er en plass for ham her. Han er en talentfull spiller, og jeg lover ikke fast plass til noen. Jeg lover respekt, og det er plass til ham dersom han ønsker å bli værende, noe jeg tror han vil.

Portugiseren ble også spurt om han kan se for seg å være manager i Manchester United utover de tre årene han har blitt enig med klubben om i første omgang.

— Jeg skriver gladelig under en kontraktsforlengelse, for det er dette jeg ønsker på dette stadiet av karrieren min. Men det avhenger av mange ting. Jeg skal forsøkte å gjøre jobben min og overbevise eierne om at jeg er rett mann for denne jobben.

(©NTB)