Trondheim 20110919.RBK-Start. Rosenborg møter Start på Lerkendal Rosenborgs trener Jan Jönsson i full fyr under Eliteseriekampen mellom Rosenborg og IK Start mandag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim. Mons Ivar Mjelde følger med (bak)Foto: Ned Alley / Scanpix Foto: Alley, Ned

TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg er glad for tre poeng, og jeg liker å holde nullen. Det er viktig for oss, og derfor blir det feil å være for negativ etter en slik kamp, sier Jan Jönsson.

Før han likevel kommer med det:

— Men prestasjonen i dag var et stykke unna der vi liker å være. Spesielt etter pause.

(Artikkelen fortsetter)

Jönsson: — Vi har spilt dårlig i det siste VIDEO: Reaksjoner Jan Jönsson

19 minutters engasjement

Der RBK åpnet begredelig mot Godset, var det langt mer trøkk fra start mot FFK onsdag kveld. I 19 minutter. Da hadde Mushaga Bakenga alene sørget for et drømmescenario - da han først sørget for straffe og deretter gjorde alt selv før 2-0-scoringen.

Men der et slikt drømmescenario for noen uker siden ga et påfyll av entusiasme, glød og engasjement, virket det nå som at RBK-spillerne nærmerst ble engstelige.

Joda, RBK vant sjansestatistikken 7-4, og Morten Moldskred burde scoret en, kanskje to, da han kom inn med 25 minutter igjen å spille.

Men mot et redusert Fredrikstad-lag fikk gjestene ta over føringen i kampen etter Bakenga-showet, og var nære ved å sørge for full kamp igjen da ballen smalt i stolpen midtveis i 2. omgang.

- Ble redde for å slippe inn

Etterpå var Jönsson ærlig på hvorfor det ble slik:

— Vi fikk oss en trøkk i Drammen, og det kan være av årsakene til at 2. omgangen ble som den ble. Det ble viktig for oss å unngå mål i mot. Det var ikke ønskelig, men det ble slik, sier han – som verken ville skylde på tunge bein eller mange utskiftinger

– Kontinuitet i elleveren er etter min mening en fordel. Men når noen må stå over, gir det andre sjansen. Som Bakenga, illustrerer han.

Statistikksenter Eliteserien:

(Artikkelen fortsetter)

Bakenga: — Jeg bruker «L1» ganske mye VIDEO: Reaksjoner Bakenga

- Må opp et par hakk

I morgen skal spillerne samles til etter-kampen-prat, og parolen fra Jönsson er klar:

— Vi må opp et par hakk spillmessig. Enkelt og greit. En slik prestasjon holder ikke til tre poeng mot Brann på søndag, sier han.