RBK-spissen viste seg tillitten verdig mot Fredrikstad og sendte Rosenborg opp på sølvplass.

Rade Prica sto over på grunn av karantene mot Fredrikstad. Da var det duket for en meget spillelysten Bakenga.

Kampen var bare ti minutter gammel da Bakenga ble felt og ordent straffe til vertene. Lustig satte straffen enkelt i mål. Noen minutter senere økte Bakenge ledelsen etter en utsøkt chip alene med keeper.

(Artikkelen fortsetter)

Bakenga: — Jeg bruker «L1» ganske mye VIDEO: Reaksjoner Bakenga

Feilaktig straffe

Daniel Fredheim Holm var den første som testet skuddfoten på Lerkendal. Skuddet gikk en meter over mål.

Like før kvarteret var passert utnyttet Mushaga Bakenga en feil av Vidar Martinsen som måtte ty til ulovlige midler for å stanse hurtigtoget.

Dommer Kjetil Sælen pekte på straffemerket, men tv-bildene viste at Bakenga ble tatt like utenfor sekstenmeteren. I Rade Pricas fravær benyttet Mikael Lustig muligheten fra krittmerket.

Statistikksenter Eliteserien:

Sprudlende Bakenga

Først skaffer Bakenga straffespark og noen minutter senere gjør unggutten alt på egen hånd. Vinner ballen på kanten av sekstenmeteren og forserer forbi Jørgen Horn med et utsøkt touch før han elegant lobber over Jon Masalin i Fredrikstad-buret.

Halvveis i omgangen drar Mohammed-Awal Issah frem artisteri fra øverste hylle i det han flikker ballen over en utspilt Hans Erik Ramberg og hamrer til fra 35 meter, Masalin klarer akkurat å slå skuddet til corner.

Etter Issahs skudd halvveis i omgangen var der knapt en halvsjanse før Sælen blåste i fløyten.

Jönsson: — Vi har spilt dårlig i det siste VIDEO: Reaksjoner Jan Jönsson

Rosenborg-dominans

Tidlig i andre omgang fikk Markus Henriksen en alle tiders mulighet til å øke ledelsen for Rosenborg. Først vender han seg fint forbi Horn, men avslutningen fra fem meter får Masalin noen fingrer på før Horn får klarert ballen vekk fra streken.

Ti minutter senere våknet John Chibuike fra dvalen og tok noen vendinger før han fyrte av ett skudd like til side for mål.

Det gikk lenge mellom sjansene på Lerkendal. Halvvegs i omgangen noterte Fredrikstad seg for sin første sjanse ved en tilfeldighet. Ett innlegg fra høyrekanten gikk rett i nærmeste stolpe, men Rosenborg fikk til slutt klarert.

Fem minutter før full tid var Bakenga nære sin andre nettkjenning for kvelden etter at Fredrik Winsnes sendte i vei en utsøkt pasning, men Masalin avverget i siste øyeblikk.

Rosenborg vant til slutt fullt fortjent 2-0 mot et tannløst Fredrikstad som hadde veldig lite å komme med denne høstkvelden.