Gårsdagens største Premier League-overgang var Radamel Falcao, som kom til Old Trafford fra Monaco på lån med opsjon på kjøp.

Signeringen overskygget kjøpet av Daley Blind — nederlandsk venstreback og defensiv midtbanespiller. Med Falcao på plass burde United nå brukbar offensiv slagkraft med Robin van Persie, Wayne Rooney, Juan Mata og Angel Di Maria.

— Fremdeles etterlyser jeg midtbane- og forsvarsspillere hos United. Men jeg kan ikke kritisere kjøpene de har gjort, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker og tenker på Falcao og Di Maria.- Det er verdensklasse, så det er uangripelig, konstaterer han.

— Én ting er å trenge en midtstopper og heller kjøpe en ung og lovende spiss. Da kan man diskutere pengebruken. Men en verdensklassespiss er en god signering, legger Alsaker til.

Fotballekspert Lars Tjærnås har et par innvendinger mot Manchester Uniteds overgangsfangst.

— Manchester United har kjøpt mange, og gode spillere, men jeg føler at de ikke har kjøpt to ting de trenger: Den ene er en høyrebeint, god stopper, som er trygg i igangsettingene og kan starte angrep fra den siden. De har hentet venstrebeinte spillere som kan gjøre det fra sin side, men siden nestenalle forsvarer seg dypt mot dem, blir disse egenskapene ekstra viktige. De har heller ikke hentet den generalen av de tre sentrale som skal styre spillet og samtidig være et anker med evne til å vinne ballen. Dehar gode spillere her, men ingen sjef, sier Tjærnås.

En revolusjon

Alsaker ser dessuten to utfordringer for United ved Falcao-lånet.

— Det ene er at han har vært ute med en korsbåndsskade i et halvt år, så man vet ikke om han trenger tid for å bli sharp. Det andre er at han kommer inn i et kollektiv som er veldig skjørt, påpeker Alsaker.

Alsaker nøler likevel ikke med å utrope United til en av vinnerne etter et overgangsvindu hvor klubben har brukt halvannen milliard kroner. Totalt har Premier League-klubbene kjøpt spillere for over 8,5 milliarder kroner.

REVOLUSJON: Kjøpet av Angel Di Maria til 600 millioner kroner viser at Manchester United trengte kraftig forsterkning. Foto: DIGITALSPORT

— Jeg kaller det som har skjedd på Old Trafford en revolusjon. (Sir Alex) Ferguson etterlot seg en tropp som han mente skulle vinne ligaen i 7-8 år framover, det var ikke måte på hvor fornøyd han var med det han etterlot seg. Nå er den troppen pulverisert, og det er en erkjennelse av at den ikke var god nok. Nå er United mye sterkere, men fortsatt er det for langt opp til gull, mener Alsaker, som tror klubben nå kan være med i kampen om topp fire og Champions League-plass neste sesong.Heller ikke Tjærnås tror på United-gull allerede nå.

— Offensivt har de fantastiske spillere, men jeg tror ikke balansen i laget er god nok til at de er reelle tittelkandidater, konkluderer Lars Tjærnås.

Chelsea og Hull er vinnerne

Selv om han synes United kan være godt fornøyd med sommerens overganger, er det en London-klubb som Alsaker mener har kommet aller best ut av det.

— Min overgangsvinner er fortsatt Chelsea. De har forsterket på topp, i tillegg til at de har hentet (Cesc) Fabregas og Filipe Luiz. De har funnet den perfekte balansen. De har hentet fra øverste hylle der de trengte forsterkninger. Fortsatt er det de og City som er de store gullfavorittene, konstaterer Øyvind Alsaker.

Litt lenger nede på tabellen mener han Hull har grunn til å være godt fornøyd i dag.

— Av de mindre skiller Hull seg ut. De har hentet mange spennende spillere og fått frisket opp laget. Mens Southampton har mistet mye klasse, sier han.

HYLLER HULL: Abel Hernandez har skrevet under for Hull. Lars Tjærnås er imponert over klubbens jobb på overgangsmarkedet. Foto: DIGITALSPORT

Tjærnås er enda mer begeistret for Hulls jobb på tampen av overgangsvinduet.— De er den største vinneren. De gikk fra å være en klubb somkunne bli blandet inn i nedrykksstriden til en klubb som kan utfordre de nestbeste i løpet av 24 timer. Særlig forventer jeg mye av Abel Hernandez, men også de tre andre som ble hentet inn bør være spillere som kan tilføre dem mye, sier Tjærnås.

På tapersiden ser han med tungt hjerte seg nødt til å dra fram sin egen favorittklubb, QPR.

— Å bruke penger på å hente Niko Kranjcar, som knapt så ut til å kunne røre seg i nest øverste divisjon, trodde jeg faktisk var en «practical joke». Det er også et symbol på hvilket sirkus Deadline Day har blitt, og hvor liteenkelte klubber virker å være i forkant. De har jaktet spiss lenge, men sitter halv tolv om kvelden på Deadline Day, med «alle penger i verden», og konstaterer at de rekker ikke å få avtale med de spissene de er ute etter, sier Tjærnås.

Spørsmålstegn ved Liverpool

En av klubbene som mange er spent på er fjorårets serietoer Liverpool. Luis Suarez har blitt erstattet med Mario Balotelli, en overgang som er nødt til å bli en suksess om Liverpool skal kjempe om ligagullet.

— Liverpool har tettet hullet etter Suarez så godt som det har vært mulig med kjøpet av Balotelli og flere andre offensive spillere som kan gå inn og gjøre engod jobb.Dessuten er de styrket i de posisjonene som var en utfordring ifjor, på backer og stopperplass. Likevel sitter jeg med følelsen at det er de som skulle hatt Falcao for å være nesten garantert å henge med helt inn, sier Tjærnås.

— Balotelli er verdens løseste kanon på dekk. Fungerer han kan det bli fantastisk, men garantien for at han gjør det, tør ingen gi, fortsetter Tjærnås.

Øyvind Alsaker mener at Liverpool kan si seg godt fornøyd med innsatsen på sjekkheftefronten.

— De har kjøpt mye nytt og mye bra. Men så lenge de mistet (Luis) Suarez, er det vanskelig å utrope dem til en vinner. Det er et spørsmålstegn ved om de blir bedre i år. Men de har kjøpt smart og skal ut i mange turneringer, så de trenger dekningen. Hvis (Mario) Balotelli blir en hit, så har de styrket sitt kandidatur og kan kjempe om ligatittelen, sier Alsaker.