TUIL ARENA: Karlsen skal flytte til Tromsø for å starte på jusstudiet i høst. Han har i mange år vært i Glimts A-stall, og har fire kamper fra start og fem som innbytter denne sesongen. I forrige uke trente han med TUIL, og en overgang er sterkt ønskelig fra klubbens side.

— Vi har møtt han mange ganger som spiller, og fikk et godt inntrykk av han også på treningene. Så må vi ta en prat med Anders om planene hans, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

— Jeg får se hva som skjer. Studiene er prioritet nummer en, men jeg er motivert for å spille fotball videre, sier Anders Karlsen til iTromsø.

I TUIL-møte

Han skal i ettermiddag i møte med TUIL-ledelsen før han drar til Bodø i morgen for å håndtere de siste tingene før han kommer til Tromsø for godt.

— Inntrykket av TUIL er godt. Før jeg eventuelt kan skrive under må kontrakten i Bodø termineres, noe jeg regner med går fort, sier Karlsen til iTromsø.

TUIL kan dog få konkurranse i om midtbanespilleren.

— Jeg har pratet litt med Bjørn Johansen i Finnsnes, uten at det er skjedd noe mer, sier Karlsen, som har sine beste fotballminner i Tromsø fra Alfheim.

— Jeg spilte mot TIL da vi vant på 16. mai i år. I Tromsdalen er det verre minner da vi tapte 2-6 i cupen der i fjor, sier Karlsen.

Karlsen debuterte for Glimt i 2006. Fram til 2011 var han i klubben før han tok en overgang til Mjøndalen der han var fra 2012 til 2013. 26-åringen har også et låneopphold i Stavanger IF i 2009.

Lysvoll blir klar

iTromsø har tidligere omtalt Håvard Lysvolls retur til Tromsdalen, og angrepsspilleren har nå sagt opp kontrakten med 1.-divisjonsklubben Raufoss. Lysvoll trener for fullt med klubben og spiller mandag kveld treningskampen mot Senja.

— Han har ikke jobb før 1. oktober i Tromsø, så det er en utfordring vi må løse. Men jeg håper han er klar til å spille for oss igjen mot Grorud til helga, sier Helstrup til iTromsø.

Lysvoll gjenforenes dermed med broren Vegard. Håvard dro til Raufoss foran 2015-sesongen etter å ha vært i TUIL siden 2009.