Se video i vinduet ovenfor

To dager etter at Alexander Søderlund ble solgt til franske Saint-Etienne, er erstatteren på plass. Haugesunds Christian Gytkjær signerte onsdag en treårskontrakt med Rosenborg.

— Det er fantastisk å være her og få spille for Norges største klubb med de beste supporterne. Jeg har visst om interessen i seks måneder, så det var deilig at det lot seg gjøre. Jeg gleder meg ekstremt, sier Gytkjær til adressa.no.

Dansken, som også var aktuell for RBK i sommer da det var interesse rundt Søderlund, ser frem til utfordringen det er å erstatte fjorårets toppscorer.

— Det er store sko å fylle. Alexander har gjort det fantastisk og får en fortjent mulighet i Saint-Etienne. Jeg håper jeg kan kopiere hans væremåte, sier Gytkjær.

Store mål

I de siste overgangsvinduene hartrener Kåre Ingebrigtsen ogsportslig leder Stig Inge Bjørnebye vært klare på at de ikkebare ser etter ferdigheter som passer inn, men også personligheter som passer inn i spillergruppen.Gytkjær er sikker på athan vil gli godt inn og har forhørt seg medde han kjenner i dagens tropp og folk som har vært i klubben tidligere.

-Alle har vært positive og sagt det vil være en perfekt overgang for meg. Jeg gleder meg ekstremt mye til å komme i gang, sier Gytkjær.

Og målene for 2016-sesongen er allerede klare:

— Det er seriegull, først og fremst, og å bli toppscorer.

Fikk spilleren de ønsket

Bjørnebye er også godt fornøyd med å få 25-åringen på plass. Haner spesielt glad for åhaspilleren de ønsket som Søderlunds erstatter i Trondheim allerede6. januar.

— Jeg er veldig glad, så glad man kan være før man har kommet i gang. Det blir spennende å sette i gang ny sesong og få Christian i ny tenkning og spillestil. Jeg er veldig trygg på at det blir en god prosess, sier Bjørnebye.

- Gjør medspillerne bedre

Han mener Gytkjær er en spiller som passer inn i RBK både når det gjelder ferdigheter og personlighet. Han beskriver dansken som enutpregetmålscorer, som er i smart iboksen og hargod avslutningsteknikk

— Han har øye for mål. Det vil påvirke kollektivet til åhele tiden jobbe og slå innlegg. Det er inspirerende å ha en slik spiller i boksen, sier han.

- Han er en som gjør medspillerne bedre?

-Ja, det erviktig i kollektivetRosenborg.Det baserer seg på å hele tiden spille hverandre bedre.

Hemmelighetsfull om pris

Bjørnebye ønsker ikke å si hvor mye de betaler for Gytkjær, men synes det ble en bra totalpakke til slutt.

-Vi har hatt en fin dialog med Haugesund, som også var opprettet i sommer. Løsningen ble bra for alle parter til slutt, sier han.