En drøy måned etter at han ble hentet til Oilers er Christian Hanson endelig klar for sin første kamp i DNB Arena. Og hvilket oppgjør det ligger an til å bli. Seier mot Stjernen i kveld vil nemlig gi Oilers en ren seriefinale hjemme mot Storhamar lørdag. Det er en mulighet spillerne ikke har planer om å gi fra seg.

— Jeg er veldig spent. Vi har sjansen til å sikre seriegullet på hjemmebane denne uken, og gleder oss veldig. I tillegg ser jeg selvfølgelig fram til endelig å få spille foran fansen i DNB Arena, sier Hanson til Aftenbladet.

Bare seriegull som gjelder

Han har sett én hjemmekamp fra tribunen og spilt fire seriekamper på bortebane. Det har endt med tre seirer og en svært gunstig tabellsituasjon for serieleder Oilers.

Jean-Michel Daoust er fortsatt ikke friskmeldt etter ankelskaden han pådro seg mot Lørenskog 24. januar. Foto: Fredrik Refvem

— Seriegullet er det eneste vi tenker på og jobber for akkurat nå, og vi skal gjøre alt som står i vår makt for å avgjøre det fortest mulig. Men vi må ta én kamp om gangen og fokusere fullt og helt på å slå Stjernen først. De slo Storhamar i forrige serierunde, og seier mot dem er alt som betyr noe, sier 28-åringen etter gårsdagens treningsøkt i DNB Arena.For 18 dager siden fikk den storvokste centeren en ny lagkamerat i kanadiske Mark Matheson. Den 31 år gamle backen debuterte til godkjent mot Lillehammer søndag. I kveld får også han sin første kamp i Oilers' storstue.

Debutanter i samme båt

— Jeg gleder meg. Jeg har hørt mye om Oilers-fansen og forstått at det er veldig god stemning her på kampene. Det å spille for Oilers er en fin mulighet for meg, og jeg håper å bidra til at klubben tar gull både i serien og sluttspillet. Det står mye på spill for oss denne uken, og jeg forventer at vi viser stor energi på isen. Matchen mot Stjernen er viktig, og jeg håper at vi viser oss fra vår beste side, at vi er klare fra start og klarer å gjennomføre en god kamp i 60 minutter, sier Matheson.

Oilers-trener Petter Thoresen er uvanlig positiv før de to kampene som kan avgjøre grunnserien og sikre klubbens andre seriegull i historien, tre år etter at det skjedde sist. Etter fire strake bortekamper og en hel måned uten å spille på hjemmebane, er han glad for endelig å være tilbake i DNB Arena.

— Det føles bra. Jeg har merket at vi har vært langt mer skjerpet og fokusert både på trening og i kamp de siste par ukene, og tre seirer på fire forsøk på borteturnéen er absolutt godkjent. Vi vet at vi må spille litt annerledes i denne fasen av sesongen. Nå handler det bare om å vinne kamper og komme i form til sluttspillet, sier Thoresen.

Jerngrep på hjemmebane

Til tross for at Oilers har et usedvanlig godt grep på Stjernen, med 14 strake seirer på hjemmeis og sju seirer på like mange forsøk i DNB Arena, advarer Oilers-treneren mot å ta for lett på laget fra Fredrikstad. Stjernen, som ligger på 8. plass på tabellen, slo nemlig gullutfordrer Storhamar i forrige serierunde.

— Vi risikerer å ha pucken i 80 prosent av kampen, og må være hete foran mål og smarte med pucken. Den situasjonen vi har satt oss i nå er det beste man kan være med på som hockeyspiller, men vi må ta én kamp om gangen, sier Thoresen, som minner om at Oilers tapte bortekampen mot Stjernen senest 10. januar.

Smith i mål, Daoust ute

— Alt ligger imidlertid i våre hender, og vi pleier å ta vare på sjansen til å bli mestere. Vi har vist en fin stigning i det siste, og gutta er fokuserte på det som gjelder, sier han.

Thoresen røper også at han gir Ruben Smith fornyet tillit i buret etter den solide innsatsen mot Lillehammer, og at laget fortsatt må klare seg uten Jean-Michel Daoust. Oilers-profilen trente med rød «non contact» drakt i går, og ventes å være tilbake på isen for fullt neste uke.

— Daoust er rett rundt hjørnet, men vi vil ikke ta noen sjanser med ham og venter til han er 100 prosent klar, sier Thoresen.