Fjorårets Zuccarello All Star Game var den første av sitt slag i Norge. Nesten 4000 tilskuere fikk se en håndfull hockeyspillere og en hel haug kjendiser av ymse slag spille showkamp i DNB Arena bare dager etter at New York Rangers og Zuccarello hadde tapt Stanley Cup-finalen mot Los Angeles Kings.

Showkampen ble arrangert av det private selskapet Skabo Management Group AS, og bidro ifølge Kevin Skabo til å samle inn ca. 1,3 millioner kroner til den veldedige organisasjonen Right To Play – der Zuccarello er ambassadør. Right To Play jobber setter fokus på lek og idrett for å bedre barn og unges hverdag i verdens mest vanskeligstilte områder.

— Jeg håper vi kan få dette til flere ganger. Vi gjør gjerne dette til et årlig arrangement. Hockeyinteressen er stor og samarbeidet med Zuccarello og Oilers har fungert glimrende, sa Right To Play-sjef Johann Olav Koss til Aftenbladet etter kampen i fjor.

— Stavanger er plassen å være. Takk til alle som kom og støttet saken. Hver krone nytter!

Større stjerner

I to nesten identiske brev sendt til Stavanger kommune datert 4. februar 2015, kommer det fram at Skabo Management Group ved Mats Zuccarello og manager Kevin Skabo ønsker å arrangere nye showkamper i 2015. I dokumentene Aftenbladet har fått innsyn i, er det klart at årets kamp skal spilles fredag 19. juni. Det vil da arrangeres to kamper – én for kjendiser og én for hockeyproffer. I tillegg skal det – som i fjor – arrangeres en veldedighetsmiddag på et av byens hotell i forbindelse med kampen. Her skal det hentes inn penger til Right To Play gjennom en auksjon.

Kevin Skabo – som leder Skabo Management Group og er manager for Zuccarello – lover i brevene at flere internasjonale NHL-stjerner fra New York Rangers vil komme fra USA for å delta denne gangen. I fjor var svenske Carl Hagelin den eneste representanten fra verdens beste ishockeyliga når vi ser bort i fra Zuccarello selv. Spillere som Mathis Olimb og Patrik Thoresen bidro imidlertid til at fjorårets kamp ble av det severdige slaget.

- Stor oppmerksomhet

Årets stjerner skal ifølge Skabo presenteres gjennom en større pressemelding i mars. Overfor kommunen legges det vekt på at veldedighetskampen vil medføre "enorm mediedekning blant lokale, nasjonale og internasjonale medier". I tillegg til at TV 2 skal sende kampene direkte, jobbes det også med å få med amerikanske TV-kanaler og aviser til Stavanger. Dette skal angivelig gi Stavanger-regionen en "unik og viktig eksponering både i Norge og USA".

Ifølge Skabo Management Group arbeides det nå kontinuerlig med å få på plass samarbeidspartnere som skal bidra til at det blir kamp også denne sommeren.

DNB Arena hadde gode erfaringer med å huse kampen i fjor. Overfor Aftenbladet bekrefter ledelsen i Oilers at fredag 19. juni er satt av til Zuccarello All Star Game.