CARDIFF-LIVERPOOL 2-2 (4-5 e.str):

Mye var skrevet om Cardiffs Anthony Gerrard, fetter av Liverpools Steven Gerrard. De to skal ha pratet mye sammen i forkant av kveldens ligacupfinale, men trolig hadde de ikke diskutert scenarioet der Anthonys straffebom skulle servere Liverpools deres åttende Ligacup-gull.

Både Steven Gerrard og Charlie Adam bommet på sine straffer for Liverpool.

Målvakten gjorde noen gode redninger der, men vi har verdens beste målvakt , sier Steven Gerrard til lfconline.com .

For da Cardiffs Rudy Gestede og Kenny Miller fulgte opp i samme stil, var det Anthony Gerrard som måtte frem når det gjaldt som mest.

Det forsøket endte til side for mål, til stor jubel for fetter Steven og resten av de rødkledde.

- Vi skal alltid gjøre det vanskelig for oss selv, men det betyr ingen ting når vi ender opp med seieren, sier Gerrard.

BOMMET: Anthony Gerrard (t.v) bommet på den siste straffen, og sørget dermed for at Liverpool fikk sin åttende Ligacup-tittel. FOTO: Digitalsport/Scanpix

— Helt utrolig

Dirk Kuyt bidro sterkt til Ligacup-gullet, med scoringen i andre ekstraomgang og straffescoring like etter. Nederlenderen var en lettet mann etter kampen.

Det er helt utrolig. Jeg har vært her i seks år, og fikk min første pokal nå , sier nederlenderen til Sky Sports.

Kuyt startet kampen på benken, men taklet den skuffelsen godt.

Jeg kom inn med 15 minutter igjen, og måtte riste av meg skuffelsen. Tittelen var mye viktigere .

Forhåndsfavoritt

For Ligacupens mestvinnende lag, Liverpool, entret gressmatten på Wembley med et så stort favorittstempel at det kunne skremt vettet ut av et hvert storlag.

I møte med Championship-klubben Cardiff, hadde nok de fleste regnet med at Liverpool skulle skaffe seg sin åttende ligacup-triumf.

Allerede etter to minutter kunne Glen Johnson sørget for at stempelets vekt minket noe, da han smalt til fra 17 meter. Samtlige rødkledde tilskuere var nok halvveis oppe fra stolen, da ballen traff tverrliggeren, og forsvant ut av banen.

Cardiff sjokkerte

De rødkledde fulgte opp med et par halvfarligheter, men kampen nådde ikke toppfart før en aldri så liten overraskelse sveipet over Wembley. Joe Mason sørget nemlig for at det var den walisiske delen av nasjonalarenaen som kunne juble først.

Et vakkert fremspill av Kenny Miller endte i føttene på iren, som var kald som en atlanterhavsfisk da han sendte ballen mellom føttene på José Manuel Reina.

SJOKKERTE: Joe Mason setter inn 1-0. FOTO: Scanpix Om ikke scoringen rystet kampens Goliat, hadde den for alvor sørget for å sette ut millioner av Liverpool-fans verden over.

For Kenny Dalglishs gutter maktet ikke å svare i den første omgangen, og Steven Gerrards forsøk var så nært som det kom for Liverpool. Midtbanestjernen smalt til, men ballen forsvant en liten meter over målet.

Liverpool slo tilbake

Etter pause fikk fløyten en annen lyd, og det var et tydelig tent Liverpool-lag som satte fart fra avspark. Laget hadde tre enorme muligheter, før Martin Skrtel troppet opp på et hjørnespark. Slått inn fra Stuart Downing, havnet ballen på pannebrasken til Andy Carrol, som headet den videre til Luis Suarez. Spissen smalt ballen inn i stolpen, men en våken Skrtel var på plass og sørget for utligning.

Dermed ble slovaken den første Liverpool-spilleren som scorer på Wembley, siden Steve McManaman scoret begge målene i ligacupfinalen i 1995.

FØRSTE SIDEN 1995: Martin Skrtel med historisk Liverpool-mål på Wembley. FOTO: Digitalsport. Liverpool opprettholdt kontrollen utover i omgangen, men levde farlig da Andrew Taylor knuste José Enrique i lufta. Backen fikk avsluttet på mål, men ballen krøp millimetere til side for Reinas mål.

På overtid hadde både Suarez og Gerrard muligheten til å sikre seieren for Liverpool, men ingen av de to stjernespillerne maktet å forhindre at Cardiff sikret ekstraomganger på Wembley.

Ekstraomganger for historiebøkene

I den første av de to ekstraomgangene, var det Craig Bellamy som var nærmest scoring, av de 22 spillerne på banen. Waliseren skaffet seg rom, og fyrte av fra seksten meter, like til side for mål. Nettopp det var ikke farlig for Liverpool, for da innbytter Dirk Kuyt fikk to muligheter til å lirke ballen i mål, takket han ikke nei.

På det punktet hersket det liten tvil om at Liverpool hadde hentet tilbake tittelen de sist skaffet seg tilbake i 2003. Men heroiske Cardiff kjempet seg tilbake.

Et hjørnespark i det 118. spilleminuttet ble slått inn i en stappfull sekstenmeter, hvor midtstopper Ben Turner ventet klar. Turner dunket ballen bakerst i nettet, og til straffesparkkonkurranse.

LIRKET INN UTLIGNING: Ben Turner i det 118. spilleminuttet. FOTO: Scanpix. Den endte i rød jubel, for åttende gang i historien.