I et forum for skøyteinteresserte, "Forum for skøytefremtiden" er det flere som stusser på at landslagssjefen ikke sitter i uttaksutvalget.

Tidligere generalsekretær i Skøyteforbundet Arild Gjerde skriver det slik: "Her har vi en ung og særdeles kompetent trener som ikke har et ord med i laget ved uttak av internasjonale representasjonsoppgaver, hvor han skal være den sentrale coach! Dette henger etter min mening ikke på greip!".

Hans Trygve Kristiansen, som var sjef da Johann Olav Koss hadde sin storhetstid, kommenterer slik: "Hva i all verden, er vi tilbake til 80-tallet. Sondre skal ta ut laget innenfor gitte øk rammebetingelser. Hvor er Olympiatoppen, sover dere i timen?".

Til VGkommenterer Kristiansen videre at det ikke går an å være "litt" landslagssjef.

Bortebom

Tidligere landslagsløper Lasse Sætre mener at kritikerne bommer.

Det samme skjedde imidlertid i fjor, da Skøyte-Norge hyllet Skarli for å gjenreise skøytesporten igjen.

Da begynte plutselig både kvinner og menn å komme på pallen, til og med i VM. Derfor synes Sætre denne debatten er merkelig.

— Både jeg og Edel Therese er landslagstrenere, og vi diskuterer mye med landslagssjefen. Vi sitter jo i den gruppen, sier Sætre.

Han mener at opplegget har vist seg å være en suksess.

Sætre mener at det er stor forskjell på å ta ut utøvere i fotball, håndball og ishockey, sammenlignet med en idrett som skøyter.

— Vi har jo hele tiden tider som forteller hvor god en utøver er. Dermed blir uttaket også enklere. I en lagidrett handler mye om samspill, hvilke spillere som utfyller hverandre og passer best inn på laget. Det blir noe helt annet.

Venter ny, stor helg

Skøyteeliten er i nederlandske Heerenveen denne helgen. Det er siste verdenscup før jul, mens NM allround skal arrangeres i Stavanger neste helg.

Skarli gleder seg til at Norge denne gangen har tre løpere i A-gruppen både på 5000 meter, og 1500 meter. Det er lenge siden Norge hadde det på den lengste distansen.

Samtidig har han registrert at det på hjemmebane er en viss debatt om hans lederstil. Tidligere landslagstrener Hans Trygve Kristiansen, som var sjefen da Johann Olav Koss var på topp, sier det slik til VG: - Det går ikke an bare å være litt landslagstrener.

Til Aftenposten sier dagens landslagssjef:

— Jeg tror også folk har misforstått. Selv om jeg formelt ikke sitter i utvalgsgruppe, er det for det første jeg som tar ut de som skal være med i de ulike forbundsgruppene før sesongstart. Underveis prater jeg selvsagt mye med landslagstrenerne Edel Therese og Lasse Sætre, som tar saken videre inn i utvalget. I bunn og grunn er diskusjonen som regel om hvem som skal tas ut som nummer 12 og 13, og det greier de to fint å formidle inn i gruppen, sier Skarli.

Han legger til:

— Min jobb er å få de beste på pallen. Likevel er jeg kanskje best skikket til å vite hvem som bør representere Norge til enhver tid. Når jeg formidler mine ønsker til de andre, slipper jeg alle telefoner og alt papirarbeid. Jeg har likevel innflytelse og får mer tid til å jobbe med utøverne.