HOLMENKOLLEN (Aftenposten.no:) — Jeg tror kanskje at Kaisa har fordelen fortsatt. Hun har jo flere poeng enn meg, sa Berger til den skrivende pressen en halvtime etter at annenplassen i Kollen-sprinten var sikret torsdag.

Berger skjøt fullt hus på begge skytinger. I mål var hun 10,7 sekunder bak OL-dronningen Darja Domratsjeva, som hadde én bom på den liggende skytingen.

Men viktigst for den norske skiskytteren: Hun knappet inn nesten hele ledelsen til Kaisa Mäkärainen i sammendraget.

Før de to siste rennene skiller det seks poeng mellom nummer én og to. Og ettersom den finske jenta pådro seg fire strafferunder kan Berger hente inn ytterligere med poeng i lørdagens jaktstart.

Defensiv verdenscupleder

Det betyr at Berger kan sikre seg sammenlagtseiren i verdenscupen i sitt aller siste renn. Og det attpåtil hjemme i Holmenkollen.

— Det hadde vært artig. Men det hadde vært artig å avgjøre før den tid også, sa Berger og la til:

— Husk at jeg skal fullføre jaktstarten også. Det er ikke gitt at jeg kommer foran henne i mål. Vi får se, sa Berger.

— Jeg hadde en stor luke før dagens løp, men nå er alt borte. Og jeg kommer til å tape flere poeng i jaktstarten. Vi får se, det blir tøft å komme tilbake for meg. Men jeg kan ikke tenke for mye på det nå, sukket Mäkärainen.

Det var vind på standplass og veldig løst i langrennssporet. Det ble en tøff dag for skiskytterne og spesielt Mäkärainen led under vindforholdene. Hun var meget kjapp i sporet, men tre bom på den stående skytingen kostet henne veldig mange verdenscuppoeng.

Misfornøyd med forholdene

Det betyr at Berger har ett minutt og 15 sekunder ned til verdenscuplederen i lørdagens jakstart her i Holmenkollen.

— Kaisa var kanskje litt uheldig med forholdene. Det kom litt vind i dag. Det kan være sånne ting som spiler inn, sa Berger.

- Hvordan vurderer du ditt eget løp?

— Jeg synes det var bra, spesielt på skytebanen. I løypa var det vanskelige forhold. Det var løst og det var ikke lett, du får ikke helt den store følelsen. Men det er likt for alle sammen, svarte Berger.

Mäkärainen var ikke fornøyd med forholdene i Kollen.

— Det ble for løst. De prøvde å salte, og vanligvis virker det, men i dag var det for løst. Utforkjøringene var også ganske farlige og jeg måtte bremse på farten. Men det var likt for alle.