Vi fulgte skiskyttersprinten direkte her

I sin siste verdenscuphelg i karrieren gjorde Tora Berger en bra sprint med to fulle hus. Men farten i sporet har vært bedre før. Dermed ble det andreplass for skiskytterdronningen på kvinnenes skiskyttersprint i Holmenkollen.

Darya Domratsjeva vant, mens Kaisa Mäkäräinen havnet et stykke nede på lista med sine fire bom, 1.16 minutter bak Tora Berger.

Seks poeng opp

Den finske jenta havnet faktisk så langt bak at hun kan stryke resultatet. Dermed tok Berger innpå 33 poeng og er nå fattige 6 poeng bak Mäkäräinen i verdenscupsammendraget.

Tora Berger må dermed sies å være favoritt til å vinne verdenscupen, med et forsprang på over et minutt på Mäkäräinen foran jaktstarten lørdag. Søndag avgjøres det hele med fellesstart.

— Det var vanskelige forhold i løypa i dag, veldig løst, så jeg fikk ikke den store følelsen. Men jeg gjorde det bra på standplass, sier Berger til NRK.

- Hva tenker du om at Mäkäräinen havner langt bak i dag?

— Det er synd for henne at hun mislykkes. Jeg tenker på meg selv og skal bruke de kreftene jeg har igjen denne helga. Jeg skal ikke spare på noe.

Falt fra mulig pallplass

Fanny Welle Strand-Horn lå seks sekunder bak en pallplass etter siste skyting, men falt i siste runde og endte på niendeplass.

— Det er en del av gamet å holde seg på beina. Det var kjipt, for jeg følte meg utrolig pigg i dag. Jeg tipper jeg tapte 20-25 sekunder på det, sier Strand-Horn til NRK, som dermed kan ha mistet en plass på pallen fordi hun falt.

Ann Kristin Flatland ble nummer syv.

— Jeg fikk en bra opplevelse i dag og er fornøyd. Det var kjekt å gå i dag, sier Flatland til NRK.

Tiril Eckhoff skuffet med fire bom og kom langt ned på resultatlisten.