Ragnhild Mowinckel var nær karrierebeste da hun kjørte inn til en flott sjetteplass i superkombinasjonen i Val d'Isere fredag.

Hun lå på 11.-plass etter utfordelen, men kjørte et mesterlig slalåmrenn og avanserte mange plasser.

– Jo, nå er jeg kjempefornøyd etter en litt trå start på sesongen. Det var deilig å få denne oppturen nå, jublet Mowinckel til NTB fra Val d'Isere. Hun la til at det ikke har vært spesielt gøy for henne i det siste i det hele tatt, for det har på ingen måte gått som hun hadde håpet.

– Hva er det som har gått galt for deg?

Prestasjonsangst

– Det er vel rett og slett prestasjonsangsten som har slått meg litt ut. Kanskje har jeg hatt litt for høyde forventninger til meg selv. Jeg har i alle fall slitt med hodet. Det er blitt for mange tanker, og selv om det er gått veldig bra på trening, har jeg ikke klart å få tatt ut det jeg vet jeg er god for i rennene, sa hun til NTB fredag.

Men så snudde det til det positive fredag.

– Det var bedre nå, så jeg håper det er i ferd med å snu seg for meg. Til og med utfordelen av denne superkombinasjonen satt bra, selv om jeg ikke har kjørt særlig mye utfor siden september, fortalte hun.

– Jeg brukte derfor gjennomkjøringene her til å bli vant med farten, og til å bygge opp litt selvtillit. Det gikk bra. Selvsagt var litt småtterier å pukke på i utfordelen, men stort sett er jeg fornøyd, la hun til.

Selvtillit

– I slalåm gikk det som det gikk. Jeg forsøkte å gi gass og er fornøyd. Dette gir i alle fall bra med selvtillit med tanke på det som skal skje her med utfor lørdag, sa Mowinckel til NTB.

Tidligere har Mowinckel femteplassen fra storslalåmrennet i østerrikske Küthal fra romjula for snart to år siden som sitt beste resultat i verdenscupen. Hun kan også se tilbake på to sjuendeplasser i super-G og storslalåm fra i fjor i tillegg til en åttendeplass i storslalåm fra 2013. Det var sveitsiske Lara Gut som gikk til topps i rennet i Val d'Isere fredag. Hun slo Lindsey Vonn med 1/100 sekund etter en fantastisk slalåmomgang. Det var Vonn som ledet etter utfordelen.

Tredjeplassen gikk til Østerrikes Michaela Kirchgasser, mens Lotte Smiseth Sejersted, den andre norske deltakeren, endte på 21.-plassen etter å ha kjørt seg opp fra 30.-plass etter utfordelen.

(©NTB)