Fredag skal Magnus Carlsen forsvare VM-tittelen i sjakk. I et glassbur i New York skal han over 12 partier prøve å slå russiske Sergej Karjakin.

Magnus Carlsen er ikke den som snakker altfor mye til pressen om privatlivet sitt. I et intervju lagt ut på hjemmesidene til den verdensomspennende sjakkturneringen Tata Steel, tar Carlsen for seg noen spørsmål du kanskje ikke visste du lurte på.

— Det gjenstår å se om filmen om mitt liv blir en komedie eller en tragedie. Men så langt har det vært en komedie, sier Carlsen till nettstedet.

— Gjør konkurrenten min nervøs

Han sier det ville vært interessant med musikk i det sjakkspillerne kom opp på podiet. Han sier det er litt trist at ikke den norske nasjonalsangen blir spilt, men om han fikk velge ville han valgt 90-tallsklassikeren "Here comes the hotstepper" av Ini Kamoze.

Carlsen forteller også at han i blant, mens han spiller, kan komme på en vits og begynne å le.

— Jeg begynner å smile midt i et spill, og det er litt pinlig. Men jeg tror det er en bra ting, fordi det gjør konkurrenten min litt nervøs. Han tenker sikkert «hvorfor i all verden sitter du der og smiler som en idiot», sier Carlsen med et bredt glis.

— Det er ikke sant, men det er veldig fint sagt

Intervjuet er tatt i den nederlandske kystbyen Wijk aan Zee, hvor Carlsen skal spille mot Karjakin i Tata Steel Chess på nyåret.

26-åringen svarer også på andre uhøytidelige spørsmål, som:

Det beste komplimentet han har fått:

— Det fineste noen har sagt til meg er at jeg er en veldig ærlig person. Det er ikke sant, men det var veldig fint sagt, svarer Carlsen.

Om å handle på butikken:

— Jeg handler fortsatt maten min selv. Fra tid til annen sier folk "handler du på egen hånd, har du ikke egne folk til det?" men vanligvis bryr ikke folk seg, sier han.

— Det beste er å spille litt sjakk

Carlsen kan tjene store penger på suksess i New York de nærmeste ukene, men manager Espen Agdestein fortalte til Aftenposten tirsdag at det er ikke pengene som betyr noe for sjakkstjernen. I videoen publisert hos Tata Steel, forteller Carlsen om hvordan han håper han kan inspirere de unge til å spille mer sjakk.

— Jeg synes sjakk er en veldig bra ting for barn. Jeg prøver å nå ut til barna. Jeg pleier å si at det beste er å spille litt sjakk, fordi det vil hjelpe deg overalt i livet. Spiller du for mye sjakk, er det eneste jeg kan garantere at du blir god i sjakk, sier Carlsen.