Ole Selnæs. 17 år. Midtbanespiller.

Etter bra spill i juniorutgaven av Mesterligaen i fjor høst, ble tenåringen kalt inn til RBK-ledelsen i desember i fjor. Der fikk han beskjed om at han skulle få hospitere med a-laget i tre uker i januar, og kanskje få være med til Benidorm.

Kanskje.

Snaue to måneder senere har den sentrale midtbanespilleren startet tre a-kamper, vært bra i tre a-kamper – og blitt kåret til "dagens Ivers" mot Spartak Moskva.

Med stor ro i spillet og en slepen venstrefot har han plutselig spilt seg så varm i RBK-trøya, at han har gjort ting ubehagelig for Jan Jönsson med tanke på laguttakene som kommer.

Plutselig er en 17-åring med i diskusjonen om spilletid i eliteserien.

Les også:

— Jeg er hospitant

— Jeg synes det har gått bra, og det har vært veldig artig. Jeg hadde ikke regnet med dette i desember, sier Selnæs til adressa.no

Han går fortsatt på juniorkontrakt. Det forholder han seg også til – tross de overbevisende kampene mot Ranheim, Dalian og russerne.

— Jeg er hospitant, og håper å få være med på a-treningene så mye som mulig i tiden som kommer. På sikt har jeg en drøm om å få a-kontrakt med Rosenborg.

- Hva med eliteserien?

— Nei, det tenker jeg ikke på. Nå handler det om å trene, utvikle meg videre – og kanskje en dag få kontrakt med de beste, smiler Selnæs.

(saken fortsetter)

UNG: Daniel Berntsen under oppgjøret mot Spartak Moskva. FOTO: Digitalsport

«Star-struck»

Onsdag kveld klarte han seg altså fint mot meritterte russere. Selnæs innrømmer at han aldri har møtt bedre spillere enn Diniyar Bilyaletdinov. Han kom til Spartak fra Everton tidligere i januar,

— Den klart beste jeg har spilt mot. Kjempeartig, sier en smått «starstrcuk» 17-åring.

Innsatsen, blant annet mot russerne, har også blitt lagt merke til. Trener Jan Jönsson går langt i å bekrefte at det blir a-kontrakt på 17-åringen – om utviklingen fortsetter.

— Ja, han har vært bra her nede. Han har "tatt for seg", og er veldig rolig med ballen. I tillegg er han nøye på det han gjør både før, under og etter trening. Det eneste han har slitt med, er at han ikke har fått i seg nok væske her nede. Men det får skrives på "juniorkontoen", smiler Jönsson, før han fortsetter:

— Det kan nok ligge en a-kontrakt å vente om ikke så alt for lenge.

Syv fra 90-tallet

Selnæs er dermed siste tilveksten til en RBK-gruppe som begynner å få mange unge innslag i troppen.

Fire av spillerne som startet mot Spartak er født på 90-tallet (Henriksen, Berntsen, Midtsjø, Selnæs).

Ytterligere én kom inn (Svensson), mens to til fra 90-tallsgenerasjonen satt på benken (Togstad og Wangberg).

Jönsson har dermed fortsatt der han slapp i Stabæk; med å slippe til unggutta. Men svensken skriver det også på kontoen for rekrutteringsarbeidet som gjøres i klubben.

— Vi vant cupen i gutteklassen og for juniorer i fjor. Det er et signal. Og jeg tar ikke opp spillere bare for å ta opp spillere. De må ha noe i a-gruppa å gjøre, også, sier Jönsson.

- Ikke bare tynn tropp

En tynn RBK-tropp har også blitt brukt som argument for at mange har fått sjansen samtidig. Dette er Jönsson bare delvis enig i.

— Juniorer får alltid muligheter til å trene med a-lagene sine i eliteserieklubbene. Men det er spillerne som "tar for seg", som både har talent og holdninger, som blir eliteseriespillere til slutt. Mange har fått sjansen den siste tiden i RBK. Men de har bevist at de har fortjent den, også, sier Jan Jönsson.

PS! Selnæs er ikke noe ukjent navn på Brakka. Far Ivar var i a-stallen i mange sesonger, hovedsaklig som reservekeeper bak Ola By Rise.