AALESUND — STRØMSGODSET 2-1

Mustafa «Mos» Abdellaoue sørget for at det var Aalesund som kunne juble da han fastsatte sluttresultatet til 2-1 i hjemmekampen mot Strømsgodset.

MATCHVINNER: Mustafa Abdellaoue har avgjort kampen og blir gratulert etter 2-1-scoringen mot Strømsgodset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Drammenslaget lot nysignerte Marcus Pedersen få sjansen fra start i Ålesund fredag. Til tross for nye krefter på topp var det hjemmelaget som startet best. Fredrik Carlsen fikk kampens første sjanse allerede etter fire minutter, men han avsluttet rett utenfor mål. Fire minutter senere fikk Aalesund en ny mulighet, denne gangen ved Mos, men en solid takling av Florent Hanin avverget mål.Strømsgodset fikk to store sjanser på rappen etter 20 minutter, men Aalesund-keeper Sten Grytebust vartet opp med to gode redninger.

AaFK tok ledelsen 25 minutter inn i kampen. Leke James vant en duell foran mål, og headet ballen videre mot Henrik Bjørdal. 18-åringen smalt til, og scoret sitt første mål i eliteserien.

Det hadde ikke gått et helt minutt av annen omgang før Strømsgodset utlignet etter en keepertabbe av Grytebust. Kim André Madsen fant Bassel Jradi, og midtbanespilleren vendte før han sendte av gårde et skudd fra cirka 20 meter. Avslutningen gikk rett mot Grytebust, men keeperen ble lurt og kastet seg bort fra ballen.

Etter 62 minutter scoret Mos sitt femte eliteseriemål for sesongen, da han avsluttet inne i 16-meteren. Espen Bugge Pettersen og var så vidt bortpå ballen, men hjemmelaget tok igjen ledelsen.

Det holdt helt inn, for til tross for flere gode sjanser klarte ikke Strømsgodset å utligne. Aalesund tok dermed sin tredje hjemmeseier på rad. (©NTB)