I forrige uke skrev Sunnmørsposten at Barrantes var aktuell for flere kinesiske klubber. Shanghai Shenxin skal ha vært enig med både costaricaneren og AaFK om en overgang, men det hele skal ha strandet da flere agenter blandet seg inn i overgangen.

Vinduet stenger fredag

Det kinesiske overgangsvinduet stenger først ved midnatt fredag. Slik Sunnmørsposten forstår det, skal det fortsatt være interesse fra Kina. Hvis det skal skje noe rundt costaricaneren, begynner det å haste om han skal ende opp i asiatisk fotball.

– Som jeg har sagt flere ganger tidligere, så ønsker jeg ikke å kommentere hvilke spillere som er på veg både inn og ut av klubben. Utgangspunktet vårt er at Michael er vår spiller og at han er her nå, sa klubbdirektør Henrik Hoff i forrige uke.

Flere klubber

Hoff har ikke svart på vår henvendelse i går kveld. Det gjorde heller ikke Barrantes-agent José Rodriguez. Det er liten tvil om at det vil være en vinn-vinn-situasjon for både Barrantes og AaFK om det blir en overgang.

Allerede i fjor høst ga midtbanespilleren beskjed til AaFK om at han kunne tenke seg nye utfordringer. Klubben har vært villig til å gi han det, om det rette tilbudet skulle dukke opp. AaFK er på jakt etter en ny kantspiller, men jakten vanskeliggjøres av at utlendingskvoten er full. Hvis Barrantes forsvinner, vil det åpne seg en mulighet for å hente en utenlandsk kantspiller. Trener Harald Aabrekk har flere ganger sagt at det ikke vil være et problem å få på plass en god, utenlandsk kantspiller.

Ifølge agent Rodriguez har Barrantes vært aktuell for flere kinesiske klubber tidligere. Han ønsket i forrige uke ikke å si noe om hva som var grunnen til at det ikke har blitt en overgang tidligere.

Umulig å vite

– Det er umulig å vite hva som skjer i morgen, neste uke eller resten av året, sa agenten på spørsmål om 31-åringen kom til å bli værende ut kontraktstiden.

Da Sunnmørsposten snakket med Barrantes om framtiden på La Manga, svarte han slik.

– Jeg trives veldig godt i Ålesund, både jeg og familien min. Nå har jeg full fokus på å gjøre en god sesong med AaFK.

– Er det fortsatt muligheter for at du signerer for en annen klubb før sesongstart?

– Jeg blir her.