Her i Norge har mediedekningen av Therese Johaug og Martin Johnsrud-saken vært oppsiktsvekkende omfattende. Også i Finland og Sverige har Johaug preget nyhetsbildet de siste ukene.

Nå viser det seg at kontroversen også strekker seg enda lengre. «Glem Bradley Wiggins, den virkelige skandalen akkurat nå skjer i Norge», skriver nemlig den britiske storavisen The Telegraph i en artikkel.

FIS offentliggjør hemmelig Bjørgen-info: — Vanligvis går vi aldri ut med dette.

Tidligere i høst ble det kjent at sykkelstjernen Wiggins hadde skaffet seg medisinsk fritak for å kunne sette steroid-injeksjoner. Forklaringen er at Wiggins gjorde dette for å behandle astmavansker, men kritiske røster stiller spørsmål ved hvorfor briten satte sprøytene i sammenheng med viktige treukersritt.

VI FIKK STILLE JOHAUG TI SPØRSMÅL: Her kan du lese hva hun svarte.

- Lettelse

Saken har fått massiv mediedekning i Storbritannia, og nå trekkes altså de norske dopingsakene inn i debatten.

Bradley Wiggins i samtale med Andrew Marr om medisinbruken som får konkurrentene til å stusse. Foto: Reuters

— Endelig, litt lettelse for Sir Bradley Wiggins og Team Sky. Akkurat når det virket som at ingenting kunne påvirke kritikken rundt astmamedisineringen briten brukte da han syklet for sykkelsportens mektigste lag (Team Sky, journ. anm.), har en historie dukket opp fra Norge som viser at oppstyret rundt oppførselen deres er veldig overdrevet, skriver The Telegraph.Avisen mener Wiggins- og Sundby-saken har flere likheter, og trekker blant annet frem at en tredjedel av Team Sky-rytterne har blitt registrert som astmatikere.

Andelen astmatikere i det norske laget har også vært gjenstand for kritikk, blant annet fra Russlands langrennsjef Jelena Välbe.

The Telegraph er langt fra det første store internasjonale mediehuset som har merket seg at det ulmer i norsk langrenn. Johaug-saken har for eksempel også blitt omtalt av Daily Mail, BBC og Reuters.

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene: