Paul Gascoigne har hatt et turbulent liv etter at fotballkarrieren tok slutt.

48-åringen har levd et liv fylt med alkohol og narkotika, og har vært ut og inn av rehabilitering de siste årene.

Torsdag møtte han i retten i Bournemouth, hvor han sto tiltalt for trakassering mot sin tidligere kjæreste Amanda Thomas, samt å ha overfalt og slått en fotograf, skriver Sky News.

Møtte opp på eks-kjærestens jobb

Aktor fortalte i retten at Gascoigne og Thomas hadde avsluttet forholdet på slutten av fjoråret, og at hun da hadde startet et nytt forhold med fotografen Andrew Stone, en kollega av mannen Gazza overfalt.

Den tidligere landslagsspilleren for England skal ha sendt haugevis med trakasserednde twittermeldinger i starten av 2015. I retten ble det fortalt at Amanda Thomas' nye kjæreste skal ha ringt Gascoigne og bedt ham om å stoppe, men at det ikke skal ha hjulpet.

Dagen etter skal nemlig 47-åringen ha sendt følgende melding til sin eks-kjæreste: — Jeg skal ødelegge deg. Jeg skal skade deg, og jeg kommer til postkontoret i morgen (hvor Thomas jobbet). Gascoigne skal ha holdt løftet og møtt opp på jobben hennes dagen etter, hvor han skal ha lagd en scene og begynt å rope ut navnet hennes.

Paul Gascogine ble arrestert etter opptrinnet.

— Han følte press fra alle kanter

Paul Gascoigne slik man ønsker å huske han. Som en strålende fotballspiller for England, her etter målet mot Skottland i 1996. Drakten han har på seg er Skottlands Ally McCoists. Foto: Ap

I sommer skal også Gascoigne ha slått fotografen, etter at han ble irritert over å ha blitt fotografert mens han skrev autografer. Han skal blant annet ha skreket "gi meg det jævla minnekortet".Gascogines forsvarer, Gavin Harris, forklarte at hans klient ikke mente å skade fotografen. Angående trakasseringen forklarte han at Gascogine og Thomas nettopp hadde kommet ut av et langt forhold, og at ting ble verre da Thomas fant seg en ny kjæreste.

— Han følte så mye press fra alle kanter, og til slutt sprakk det for ham, forklarte forsvareren.

— Han hadde det ikke bra på den tiden. Men han har kommet seg, og angrer på det han gjorde, forklarte han.

Ifølge BBC skal Gascoigne ha fått cirka 1000 norske kroner i bot for trakasseringen, samt 15.000 kroner i saksomkostninger og kompensasjon.

Paul Gascoigne hadde en stor fotballkarreire, og spilte i klubber som Newcastle, Tottenham, Lazio og Everton. Han fikk også 57 kamper for England. Mange husker han nok best for det vakre målet mot Skottland under EM i 2006. Han la opp som spiller etter en kort periode i Boston i 2004.