Sepp Blatter (79) har snart gjort sitt som FIFA-presidenten. Om ikke lenge, trolig bare seks måneder, er dermed sveitserens 17 år lange periode på toppen av verdens ledende fotballorgan omme.

I et nettmøte med den britiske avisen The Guardians lesere tirsdag fortalte den engelske fotballegenden Paul «Gazza» Gascoigne (48) en ellevill Blatter-historie.

Gascoigne fikk spørsmål om han hadde fått utløp for sin britiske humor da han spilte i den italienske storklubben Lazio på 90-tallet.

— Én dag fortalte Dino Zoff (daværende trener i Lazio, journ. anm.) at Blatter skulle komme. Han ville at vi skulle komme tidsnok, med Lazio-dressene på. Jeg dukket opp 30 minutter for sent i et julenissekostyme. Jeg satte meg ned ved siden av Blatter og sa: «Hei, jeg er julenissen, ho, ho, ho», skrev Gascoigne.

Den britiske fotballstjernen fortellerogså at påfunnet fikk konsekvenser.

— Sikkerhetsvakten ville kaste meg ut, og Zoff tvang meg til å trene både morgenen og ettermiddagen i en uke.

«Dreit i buksa»

«Gazza» spilte i Lazio mellom 1992 og 1995. I løpet en markant fotballkarrière rakk han også å bli kjent som en fargeklatt og spøkefugl.

I webchaten fortalte Gascoigne også at han én dag stappet en slange i lommen til lagkamerat Roberto Di Matteo, hvorpå italieneren «nesten dreit i buksa».

foto
Paul Gascoigne var brennhet under EM på hjemmebane i 1996. Her jubler han over en straffescoring mot Spania i kvartfinalen av det mesterskapet. Foto: AP

Fotballstjernens nettmøte ble gjort i sammenheng med lansering av dokumentarfilmen om han, som har fått navnet «Gascoigne». Mandag poserte en ulastelig antrukket Gascoigne på den røde løperen på dokumentarens premiere i London.Gascoigne har forøvrig over lang tid slitt med alkoholproblemer. Tirsdag fortalte han BBC om en stor lettelse da han ble diagnostisert som alkoholiker i en alder av 33 år.

— Jeg tenkte «takk Gud». Jeg visste jo ikke hva som foregikk. Hvorfor våknet jeg klokken fem på natten med et ønske om en drink? Det var ikke normalt, sa Gascoigne.