— Det er gøy å kunne kalle seg det. Jeg fikk jo ikke lov til det i Norge, sier Herrem til adressa.no.

Tirsdag kveld sikret nemlig hennes rumenske klubb Baia Mare seg seriemesterskapet etter en trygg 38-27-seier borte mot Cluj i den siste serierunden.

Sluttspillet viktigst

Dermed hjalp det ikke rivalen CSM Bucuresti at de vant sin kamp. Herrems Baia Mare var ikke mulig å ta igjen.

— Det var godt å bli ferdig med denne kampen og kunne fokusere på det som kommer etterpå, sier Herrem, som scoret seks mål i den avgjørende seriekampen.

For selv om hun nå er rumensk seriemester er det viktigere oppgaver som venter den kommende måneden. I Romania er det nemlig sluttspillet som har klart størst prestisje. Både kvart-, semi- og finale spilles som best av tre.

— Det er sluttspillet som betyr alt. Det er der alt ligger, sier Herrem på telefon fra lagbussen på vei retning Baia Mare.

Sliten

Der venter hunden Lykke.

— Vi skal feire sammen. Lykke skal få en skive med leverpostei, og så tar jeg en cola og litt norsk sjokolade, sier landslagsvingen.

Til helgen venter «final four» i den rumenske cupen, og Herrem kjenner hun begynner å bli sliten etter en lang sesong.

— Formen min er ganske bra. Jeg føler meg fin fysisk, og håndballmessig går det veldig bra. Men jeg er litt mentalt sliten. Det blir veldig mye. Jeg er ikke vant til at sesongen varer til slutten av mai. Det er ikke som i Norge, der man plutselig hadde en måned fri i sluttspillet. Her er det to kamper hver uke hele tiden, og så trener vi veldig mye utenom også.