Onsdag kom nyheten om at landslagsving Camilla Herrem kan være på vei bort fra rumensk håndball og Baia Mare.

Overfor Aftenposten bekreftet Viborg-direktør Nikolai Norup interessen, og sa:

— Jeg har forstått at hun ikke er helt fornøyd i Romania.

Danskene har hatt store økonomiske problemer de siste årene. For et knapt år siden ble klubben reddet i siste liten, men trøbbelet er slett ikke over.

– Situasjonen er kritisk med et underskudd på 6,5 millioner kroner. Klubben trenger 2–3 millioner innen sommeren for å unngå konkurs, sa Thomas Mark i Viborg Folkeblad til Østlandsposten i forrige uke.

Samtidig er mange av de store profilene er på vei ut av klubben.

- Vet aldri hvordan det er

Landslagsvenninne, og tidligere lagkamerat i Byåsen, Marit Malm Frafjord, spilte i Viborg i fire sesonger før hun dro til Larvik sommeren 2014. — Jeg snakket med klubbdirektøren da vi møtte Viborg forrige helg, og som han sier; de vil jo fortsatt prøve å ha et ok lag. Og selv om den danske ligaen ikke er verdens beste lenger, er den fortsatt bra. Det er en bra liga å dra til, og man får god matching i flere kamper enn i Norge, sier Marit Malm Frafjord til adressa.no.

Hun poengterer at hun ikke kjenner til en eventuell overgang, men tror Herrem bør undersøke klubbens økonomi dersom det skulle bli aktuelt å inngå en avtale med den danske klubben.

— Man vet aldri hvordan det er, men samtidig må man stole på det klubbene presenterer. Det er uansett i Øst-Europa pengene ligger akkurat nå, sier strekspilleren.

Trivdes

Budsjettene er nemlig på vei nedover i dansk håndball. Det gjør at klubbene øyner muligheten til å få spillere som ikke vil til Øst-Europa for en litt billigere penge enn for kun få år siden.

Likevel kan Viborg, som vant Mesterligaen i 2009 og 2010, tvinges til å senke ambisjonsnivået.

— Er de skadefri har de stjernespillere i alle posisjoner nå. Det er ikke sikkert de får til det videre. Jeg regner med at de fortsatt har ambisjoner om å være i toppen i Danmark, og da kommer man også langt i Europa, men de kommer kanskje ikke til å være helt i toppen i Mesterligaen, sier Malm Frafjord.

Samtidig poengterer hun at hun selv trivdes godt i Viborg.

— Det er en veldig fin klubb å være i på mange måter.