Mikkel Morgenstjerne Paalsønn Diskeruds overgang fra Rosenborg og norsk fotball til MLS og New York City FC ble tirsdag offisiell.

Den nystartede MLS-klubben har allerede hentet berømte navn som David Villa og Frank Lampard (utlånt til Manchester City frem til sommeren), men gjør likevel et stort nummer ut at av norsk-amerikanske Diskerud er klar for klubben.

På en gigantisk reklameskjerm i nærheten av ikoniske Empire State Building, rager nemlig et stort bilde av 24-åringen i New York-klubbens lyseblå drakt og teksten: ”Welcome to New York City MIX DISKERUD”.

– Wow. Kult!

Bildet du kan se øverst i artikkelen er lagt ut på klubbens offisielle Facebook-side som har over en halv million følgere.

NYE EVENTYR: Mikkel Diskerud, som her feirer sin scoring mot Viking på Lerkendal, er ferdig med norsk fotball og Rosenborg for denne gang. Foto: NTB scanpix, Ned Alley

Vi har vært i kontakt med Diskerud. Han forteller at han er opptatt på USA-landslagets treningsleir og ikke tilgjengelig for kommentar.24-åringen har riktignok lagt bildet ut på Twitter selv, og han blir tydelig ydmyk av det hele.

”Wow. Det der er ganske kult”, skriver han.

Den norsk-amerikanske 24-åringen var lenge aktuell for det norske A-landslaget, men da han spilte sin første offisielle kamp for USAs A-landslag sommeren 2013, ble han tapt for daværende landslagssjef Egil ”Drillo” Olsen.

Nå har han spilt 25 kamper og scoret fem mål for det amerikanske A-landslaget, også kalt USMNT. Han var også med i troppen til VM i Brasil, men kom aldri på banen.

– Mikkel er superfornøyd

Muligheten til å kombinere klubbfotball med landslagsspill har vært en av de viktigste faktorene til at Mix nå har valgt å prøve lykken i Nord-Amerika.

Da vi snakket med pappa Paal Diskerud tirsdag, ga han uttrykk for at overgangen til New York er en drøm som går i oppfyllelse for sønnen.

– Vi er kjempefornøyde med å få muligheten til å se at Mikkel får være med på å bygge opp et lag fra scratch. Det har helt fra han var liten vært familiens ønske at han skulle være like mye amerikaner som norsk. At han endelig får muligheten til å bo i USA, og at det i tillegg blir i New York, der han skal spille fotball og tjene penger, er fantastisk, sier Paal Diskerud til Aftenposten.

– Mikkel er superfornøyd, og det gjør det lettere for ham å kombinere klubbspill med spill for det amerikanske landslaget, sier Diskerud.

Fakta:

New York City FC

  • Nystartet fotballklubb i New York

  • Eid av City Football Group (80 prosent) og Yankee Global Enterprises (20 prosent)

  • Skal spille på legendariske Yankee Stadium

  • Spiller klubbens første kamp i Major League Soccer (MLS) i mars i år