Det er klart etter at New York City FC i dag presenterte den tidligere Rosenborg-spilleren på sine nettsider.

Fra før har laget stjerner som David Villa og Frank Lampard i stallen. Sistnevnte er utlånt til Manchester City fram til juli.

– New York City FC har virkeliggjort mitt ønske og gitt meg muligheten til å spille fotball og leve i USA, sier Diskerud til klubbens nettsider.

Helt ny fotballklubb

New York-klubben er helt nystartet og spiller sin aller første sesong i MLS i år. Laget skal spille sine kamper på den legendariske baseball-arenaen Yankee Stadium, der New York Yankees spiller til vanlig.

– Vi kunne ikke vært mer fornøyd med at Mix nå har valgt å spille i New York. Han er et av de største unge talentene i amerikansk fotball og vil være et fantastisk tilskudd til klubben og MLS, sier sportsdirektør Claudio Reyna.

24-årige Mix forteller videre at han gleder seg og at han har stor tro på sin nye manager Jason Kreis.

– Alle jeg har snakket med på landslaget snakker godt om Jason Kreis. Jeg er sikker på at han vil utvikle meg videre som fotballspiller, og at jeg vil oppnå suksess med laget her i New York.

Pappa Diskerud: — Han er superfornøyd

Det har lenge vært klart at Diskerud skulle forlate Rosenborg. Etter det Aftenposten erfarer er hovedgrunnen til at han nå prøver lykken i Nord-Amerika at Mix ønsker å legge fotballhverdagen bedre til rette for landslagsspill.

Pappa og rådgiver Paal Diskerud er mannen som har sluttforhandlet avtalen med MLS og New York City FC.

– Vi er kjempefornøyde med å få muligheten til å se at Mikkel får vøre med på å bygge opp et lag fra scratch. Det har helt fra han var liten vært familiens ønske at han skulle være like mye amerikaner som norsk. At han endelig får muligheten til å bo i USA, og at det i tillegg blir i New York, der han skal spille fotball og tjene penger, er fantastisk, sier Paal Diskerud til Aftenposten.

– Mikkel er superfornøyd, og det gjør det lettere for ham å kombinere klubbspill med spill for det amerikanske landslaget, sier Diskerud.