Harry Kane har scoret flest mål i Premier League (24) og Leicester-sensasjonen Jamie Vardy har stukket av med de største overskriftene.

Det betyr ikke at målmaskinen fra Quilmes i Argentina har sluttet å være dødelig effektiv foran mål.

Og selv om det er de to først nevnte mye målscorersnakk har handlet om denne sesongen, er det Sergio "Kun" Agüero som scorer oftest.

  • Les mer om fenomenter Harry Kane her:

Scorer oftest

Statistikken viser at 27-åringen har truffet nettmaskene hvert 95. minutt han har vært på banen. Harry Kane har brukt 125 statistiske minutter mellom hvert mål, mens Vardy har scoret hvert 135. minutt.

Det er derfor all grunn til at Sergio Ramos og Raphael Varane i midtforsvaret til Real Madrid burde være våken på Etihad. Bare så langt i april har Agüero scoret seks mål. Han er sulten og han vil vinne noe også han denne sesongen.

I kveld skal Manchester City skal bruke siste mulighet til å hente hjem heder og ære denne sesongen. Det handler om semifinalen i Champions League mot Real Madrid. Blant dem som beundrer argentinerens avslutterteknikk er Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

— Har har en kombinasjon av raske ben, enda raskere teknikk og en ekstrem rask fotballhjerne. Det gjør at han nesten alltid er et steg foran motstander, enten fordi han oppfatter ting litt raskere eller flytter beina fortere. Dessuten har han et veldig bredt register av avslutteregenskaper, sier Lars Tjærnås.

  • Det er ikke bare Agüerro som scorer i Manchester City: Iehenacho scorer:

Sliter mot Real Madrid

Real Madrid er et lag som Agüero kjenner godt fra før. Argentineren kom fra argentinske Independiente i 2006 til spansk fotball og Reals byrival Atlético Madrid. Han var allerede regnet som målfarlig da han kom til klubben som 18-åring. Han skulle fortsette med å bøtte inn mål i den spanske ligaen.

Men mot erkerival Real Madrid har han ikke hatt det like enkelt. Kun Agüero har spilt mot Real Madrid 12 ganger.

Han har aldri vært med på å slå dem. 11 ganger spilte han mot Real som Atlético-spiller og én gang som City-spiller. Det har endt opp med 0 seiere, 4 uavgjorte kamper og 8 tap.

Bare fire ganger har han scoret mål i disse kampene mot Real Madrid. Det er et godt stykke unna det målsnittet som han har hatt i ellers i sin målscorerkarrière.

At Agüero er viktig for Manchester City er det ingen tvil om og derfor står ukelønnen hans i stil med scoringsfrekvensen. Ifølge den spanske sportsavisen Marca så er han en av verdens best betalte fotballspillere. City overfører rundt tre millioner kroner i uken til hans konto.

Kanskje er det fortjent. I hvert fall har han mange beundrere i den britiske sportspressen.

— Han verdens tredje beste fotballspiller. Hadde alle på dette City-laget hatt holdningene til Agüero hadde City avgjort ligaen i mars allerede, slår The Suns fotballekspert i nord, Neil Custis, fast.

Ifølge mannen fra den engelske tabloidavisen er det bare Cristiano Ronaldo og Messi som kommer foran på hans liste.

Viktig for utgående sjef

I kveld håper chileneren Manuel Pellegrini at det er nettopp argentineren Agüero som skal gi ham et lykkelig farvel med Manchester City. Som kjent har City allerede ansatt Pep Guardiola som sin sjef neste sesong.

Mannen med nyfønet bakoversveis og bekymrede rynker vil så gjerne forlate klubben med stil.

— I år vant vi vår gruppe, vi slo ut Paris Saint-Germain. Nå er vi i semifinalen og det viser hvilken fremgang vi har hatt. For meg som manager er det viktig å vinne Champions League fordi ingen andre har gjort det med denne klubben, sier Pellegrini til Manchester Evening News.

  • Les mer om engelsk fotballs store unge stjerne denne sesongen her: