Rayo Vallecano — Real Madrid 2-3 (2-1)

Ronaldo pådro seg en muskelskade i låret mot Villarreal onsdag og var ikke med i lørdagens kamp. I tillegg valgte trener Zinédine Zidane å hvile playmaker Luka Modric og forsvarssjef Sergio Ramos. Det var nær ved å koste dyrt.

To scoringer av Gareth Bale ble til slutt helt avgjørende.

– Han er veldig glad for å ha utgjort den store forskjellen. Han var fenomenal da vi trengte ham som mest, sa trener Zidane etter kampen.

– Han scoret to ganger, men uansett om du ser bort fra målene var han også meget god, tilføyde franskmannen.

Snudde kampen

Kampen i den spanske hovedstaden var bare sju minutter gammel da portugisiske Bebe dro seg fri på venstrekanten for hjemmelaget og fant Adri Embarba foran mål. Han kunne enkelt sette inn 1-0. Sju minutter deretter fikk gjestene sjokk nummer to rett i fleisen da Miku doblet hjemmelagets ledelse.

Mannskapet til Zidane kom imidlertid tilbake. Ti minutter før pause headet Gareth Bale ballen kontant i mål etter et hjørnespark fra tyske Toni Kroos. Da øynet bortefansen nytt håp.

Like hyggelig var det ikke å se franske Karim Benzema hinke av banen med skade tre minutter før pause. Han ble erstattet av unggutten Lucas Vázquez, som ikke brukte lang tid på vise seg fram. Sju minutter ut i annen omgang utlignet han etter forarbeid av venstreback Danilo.

Se høydepunktene fra kampen her:

Real fortsatte å presse på, og ti minutter før slutt kom belønningen. Bale kom seg løs på venstresiden og hamret ballen i mål. Dermed kunne Zidane slippe ned skuldrene en smule på sidelinjen.

Serieleder

Mye tyder likevel på at franskmannen går nervøse dager i møte. Benzemas skade passet dårlig. Spørsmålet er om franskmannen kan spille tirsdagens mesterligamøte med Manchester City.

Til den kampen jobber også Ronaldo hardt for å bli klar. Skulle Real måtte klare seg uten to av sine aller største stjerner, kan det fort bli tøft mot mannskapet til gamletrener Manuel Pellegrini.

Lørdagens seier betyr at Real Madrid er serieleder i La Liga inntil videre. Atlético Madrid og Barcelona skal ut mot henholdsvis Malaga og Sporting Gijon senere lørdag. (©NTB)