STAVANGER (Aftenbladet): — Det stemmer at vi nærmer oss noe. Vi er inne i sluttfasen, men jeg har ikke lyst å kommentere aktuelle navn, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til Aftenbladet.

Vikings nye toppspillerutvikler skal i hovedsak fungere som en personlig trener for klubbens største talenter. Han kommer til å være underlagt klubbens utviklingssjef, men skal også ha et godt samarbeid inn mot trener og assistenttrener til A-laget.

Viking har de siste månedene sondert markedet etter aktuelle kandidater til stillingen. Etter det Aftenbladet kjenner til skal det nå være to-tre kandidater igjen og Shaun Constable og Bjarte Lunde Aarsheim skal være blant de aktuelle.

Aarsheim godt kjent

Aarsheim (40) er godt kjent i Viking-miljøet. Med 425 kamper for klubben innehar han en 7. plass på adelskalenderen.

Siden han la opp som fotballspiller har Aarsheim hatt flere trenerjobber. Akkurat nå trener han Brodd i 3. divisjon. I 2010 imponerte han stort da han rykket opp til 1. divisjon med Randaberg, men etter opprykket valgte han å gi seg for å heller prioritere sivil jobb.

I fjor startet han sesongen som assistenttrener til Asle Andersen i Sandnes Ulf. Da Andersen mistet jobben på sensommeren ønsket klubben å beholde Aarsheim, men den tidligere midtbanespilleren valgte å takke nei til å lede laget videre i tospann med Tom Nordlie.

Shaun Constable (46) jobber for tiden i Sandefjord som spillerutvikler inn mot klubbens rekruttlag.

Constable beskrives som en dyktig trener. Dedikert, veldig engasjert og flink med yngre spillere.

Han har en fortid som trener på akademiene til Leeds og Stoke. I Norge jobbet han ved som spillerutvikler i Ørn-Horten før han ble ansatt i Sandefjord.

Olsen skal erstattes

Samtidig som Viking nærmer seg en ansettelse av ny toppspillerutvikler, starter jakten på Kjell Inge Olsens erstatter som utviklingssjef. Olsen annonserte mandag at han slutter etter åtte år i stillingen. Det er et lisenskrav til toppklubbene å ha ansatt en utviklingssjef. Norsk Toppfotball dekker også deler av kostnadene til stillingen.

Derfor kommer Viking til å erstatte Olsen. Økland er klar på at det ikke har vært diskutert å slå sammen stillingene som toppspillerutvikler og utviklingssjef for å spare penger.

— Vi kommer til å ta et pust i bakken og se på hva slags oppgaver utviklingssjefen skal ha. Deretter skal vi bruke god tid på å finne den rette personen til stillingene. Det er en veldig viktig stilling. Utviklingssjef og spillerutvikler er i utgangspunktet to veldig forskjellige stillinger, sier Økland.