I dag tok Henrik Bjørdal farvel med AaFK-spillerne. I morgen er planen å skrive under en 3,5-årskontrakt med engelske Brighton.

Som Sunnmørsposten meldte i går er 18-åringen på veg til England. Nå bekrefter Bjørdal selv at alt ser ut til å gå i boks.

— Jeg er så godt som enig med de om de personlige betingelsene og det virker som om klubbene er enige. Jeg reiser over i dag og skal gjennom en medisinsk test i morgen. Så satser jeg på alt går i boks etter det, sier Bjørdal til smp.no.

Satser på opprykk

Han var innom Color Line stadion en siste gang mandag formiddag for å ta farvel med AaFK-spillerne.

— Det er selvfølgelig veldig trist å forlate Aalesund, men skulle jeg først forlate klubben måtte det være til en klubb med en skikkelig plan. Når Brighton dukket opp følte jeg at jeg ikke kunne si nei til dette, sier Bjørdal.

Brighton er en hardtsatsende klubb som satser på opprykk til Premier League. Foreløpig ligger de på 3.-plass i Championship — fem poeng bak direkte opprykk.

— Brighton er en klubb som egentlig skriker etter å komme seg opp til Premier League. Alt rundt, som ny stadion og andre fasiliteter, har egentlig Premier League-standard allerede. For min del er dette veldig stort. Jeg har alltid fulgt engelsk fotball og tror både landet og klubben vil passe meg veldig bra, sier Bjørdal.

Flytter alene

Han går rett inn i A-stallen til Brighton. Selv om han har fått tydelige signal på at han vil bli satset på, er han forberedt på at det kan ta tid å spille seg til en fast plass på laget. Bjørdal har nettopp begynt sesongoppkjøringen med AaFK, mens Brighton er midt i sesong. Neste kamp er mot Brentford neste tirsdag.

— Dersom dette går i boks, så er det såpass mye nytt at jeg bare må være tålmodig. Det har jo vist seg, blant annet med Fredrik Ulvestad, at det ikke er bare enkelt å gå rett inn på laget. Så jeg er forberedt på at jeg må være tålmodig, men samtidig vet jeg at det spilles såpass mange kamper og at jeg fortsatt er veldig ung. Så jeg kan ikke stresse. Jeg må heller bruke denne halve sesongen som venter nå på å passe inn i gruppa, miljøet og alt det der, sier Bjørdal.

Henrik Bjørdal reiser til England i ettermiddag. 18-åringen flytter over alene til England.

— Det blir litt rart, men det må bare gå!, sier Valder-gutten.