Henrik Bjørdal virker å være tapt for AaFK. Karrieren hans fortsetter trolig i engelske Brighton.

Sunnmørsposten får bekreftet at AaFK og en utenlandsk klubb er enige om betingelsene for et salg av Bjørdal. 18-åringen har fått AaFKs tillatelse til å besøke den klubben mandag for å bli enig om sin personlige avtale.

Slik Sunnmørsposten forstår det dreier det seg om den engelske Championship-klubben Brighton.

— Det stemmer at vi er enige om rammene for en avtale med en klubb om et salg av Henrik, men noe mer enn det kan jeg nesten ikke kommentere, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.

Hardtsatsende Brighton kjemper om opprykk til Premier League i år. Etter 28 serierunder ligger klubben på tredjeplass i Championship - fem poeng bak Middlesbrough på direkte opprykksplass.

På utgående kontrakt

Henrik Bjørdals kontrakt med Aalesund går opprinnelig ut i sommer. Kantspilleren har ikke ønsket å forlenge denne.

— Vi skulle mer enn gjerne beholdt Henrik i klubben i flere år til. Men siden han bare har fem-seks måneder igjen av kontrakten og han har bedt sterkt om å få denne muligheten, så synes vi det er riktig å la han gå nå, sier Henrik Hoff.

- Hva kan du si om avtalen for AaFKs del?

— Jeg understreker at ikke alt er på plass, men forholdene tatt i betraktning - med tanke på at han har fem måneder igjen av kontrakten - er det en avtale vi er fornøyde med. Men jeg kan ikke si noe mer enn det, sier Hoff.

Skal erstattes

Det han derimot er klokkeklar på er at Henrik Bjørdal skal erstattes.

— Alle spillere som forsvinnes nå, må erstattes, fastslår Hoff.

AaFK-trener Trond Fredriksen har i lengre tid vært forberedt på å miste både Bjørdal og Leke James. Nå virker minst en å være tapt. Trolig selges også Leke James i løpet av kort tid.

— Vi prøver å være i forkant så godt det lar seg gjøre. Med tanke på erstattere føler jeg at vi er så godt forberedt som det overhodet går an å være - uten at vi er enig med klubben eller spilleren om en overgang, sier Fredriksen.

- Du har konkrete navn på erstattere?

— Ja, jeg vet allerede hvem jeg vil ha som Henriks erstatter. Jeg har allerede vært i kontakt med en spiller og spurt han om det kan være aktuelt. Det har han sagt at han kan være, sier Fredriksen.

Han gleder seg dessuten til det internasjonale overgangsvinduet stenger ved månedsskiftet.

— Hittil har det internasjonale vinduet vanskeliggjort det litt å hente spillere. For vår del blir det en fordel at det stenger, sier Fredriksen.