For nå meldes nemlig både Mushaga Bakenga og André Hansen frisk, rask og kampklar til helgens borteoppgjør mot Stabæk.

— Jeg er klar (til å spille). Så får trenerne bestemme hva som er lurt, og hvor lenge som er lurt. Men det føles bra, det gjør det, sier Bakenga til adressa.no.

Kan starte

24-åringen var i ferd med å finne fotballformen, men haltet av banen med en strekk under hjemmekampen mot Sogndal 14. august. Da var beskjeden at angrepsspilleren kom til å være ute i to-tre uker.

Søndag har det gått fire uker, og da er det på høy tid å spille igjen, mener Bakenga selv.

— Jeg føler det er bra, og jeg er klar til å bidra. Jeg har sittet nok og sett på nå. Nå kan jeg starte, men om jeg gjør det vet jeg ikke. Kåre har alltid en bra plan med meg, sier han.

Skal være forsiktig

Bakenga har trent for fullt i en ukes tid allerede, mens også André Hansen, som har vært skadet i snart tre måneder nå, også er tilbake i full vigør på RBKs treningsfelt.

Men RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tenker ikke å ta sjanser med noen av dem mot Stabæk søndag.

— De er trenings- og kampklare, men jeg har tenkt å ha dem hele høsten. Vi kommer til å være forsiktige med dem. Jeg tror ingen av dem har godt av å spille 90 minutter, men vi kommer til å trene godt med dem og matche dem inn, sier Ingebrigtsen.

Mange vingalternativ ute

Han har fortsatt spillere som Pål André Helland, Jørgen Skjelvik og Yann-Erik de Lanlay ute med skade. Det betyr at det ikke er flust av vingalternativ å ta av.

— Det er definitivt bra for oss å få tilbake spillere. Nå har vi vært tre kantspillere ute, og det gjør det vanskelig. Så dette er strålende, sier RBK-treneren.

- Betyr det at det er vanskelig å ikke starte med Bakenga mot Stabæk?

— Vi får se litt hva han tåler, og jeg må snakke med det medisinske apparatet. Mush kommer til å være involvert på søndag, og så får vi se hvor mye han spiller.