TRONDHEIM (RBK— Sogndal 3-1): - Jeg vet ingenting mer nå enn jeg gjorde før jeg fikk behandling. Vi skal ta bilde mandag, og gjøre en ny vurdering da. Men jeg pådro meg strekk for Molde i mai, og den kjentes verre ut enn denne. Så jeg håper det ikke er snakk om mer enn et par uker.

Det sier Mushaga Bakenga til adressa.no sent søndag kveld.

Mushaga Bakenga scoret på Lerkendal. Foto: Morten Antonsen

Da hadde han endelig fått sjansen fra start igjen — og tatt vare på den. Etter 37 minutter i 3-1-seieren over Sogndal ble han spilt elegant gjennom av Gudmundur Thrarinsson, og fulgte opp minst like elegant selv: En finte og vekk med en Sogndal-forsvarer - før han var iskald alene med Mathias Dyngeland.2-0, og på mange måter spikeren i Sogndal-kista.

— Den kom jo etter et av mine mange løp i bakrom, og jeg hadde vel egentlig tenkt til å kjippe ballen enda mer enn jeg gjorde (det er Bakengas varemerke). Men det ble vel kanskje en bitteliten kjipp, smiler han.

SJEKK BØRSEN:

Gledet seg til Wien

Like lystig var imdlertid ikke situasjonen som oppsto rett før pause, da Bakenga plutselig ble liggende nede midt ute på matta. Angriperen måtte etter hvert gi seg, og etterpå ble det konstatert en liten strekk i låret.

Da han møtte adressa.no etterpå var det med et stort kompress rundt det høyre låret.

— Kjedelig, selvsagt. Jeg følte dette var en kamp som passet meg bra, og gledet meg til 2. omgang. Og også til torsdagen sier han - og tenker på det meget viktige oppgjøret i Wien.

- Ikke skadeutsatt

Etter at han forlot RBK i januar 2012 har det vært en del avbrekk for Bakenga på grunn av skader. Verst ble det i fjor, da han røk akillesen som Molde-spiller. Likevel mener Bakenga det er feil å si at han er en skadeutsatt spiller.

— En skadeutsatt spiller har mange langvarige skader gjennom en karriere. Jeg har hatt én lang og flere kortvarige. Jeg er en løpsglad spiller, som har mange sprinter gjennom en kamp. Da kan slike ting oppstå, sier han, som tross strekkskaden var i bra humør etter 3-1-seieren.

Her er ambisjonene

Selvsagt på vegne av laget, men også fordi han ikke har noe konkret mål som RBK-spiller for i mars neste sesong.

— Jeg har tenkt å bruke denne høsten på å komme ordentlig i gang igjen. Det handler om å være tålmodig. Det er neste sesong jeg har ambisjoner om å spille fast, sier han.

"Ertet" av Bakke

Rett før han ruslet tilbake i garderoben måtte Bakenga imidlertid tåle et lite stikk om skaden sin. Da kom Sogndal-trener Eirik Bakke forbi, og reagerte slik da han hørte det var snakk om en strekkskade for en 24-åring.

— Strekk? Jeg trodde ikke du var så gammel!