En danske fra Island kan bli første spiller inn i vinter. Fortsetter Viking å treffe blink på overgangsmarkedet?

ENDELIG: Viking-blogger Hans Petter Jørgensen gleder seg over spillerne som kobles til Viking. Foto: Anders Minge

Patrick Pedersen er opprinnelig fra Hirtshals. En by vi siddiser forbinder med ferge, Super Brugsen og body tequila(ikke spør). Den danske spissen har spilt for islandske Valur de siste to sesongene og endte som toppscorer i islandsk serie denne sesongen. 13 mål på 20 kamper lar seg høre.Ser du på scoringene hans kan en i det minste se en spiller som vet hvor målet står, en spiller som er på rett plass til rett tid og en spiller med brukbar fart.

Det gjenstår fortsatt både medisinsk test og lønnsforhandlinger, men det kan virke som Viking har funnet sin mann.

God historikk

Nivået på islandsk serie blir ofte diskutert, men det vi vet av erfaring er at spillere fra Island relativt greit tar nivået i Tippeligaen. Sist gang den islandske toppscoreren ble hentet til Norge gikk det i alle fall bra. Det var Vidar Örn Kjartansson som sto for 25 mål på 29 kamper for Vålerenga.

LES OGSÅ:

Hvis Patrick Pedersen blir Viking-spiller forventer jeg ikke samme umiddelbare suksess, men jeg håper selvsagt at Viking har truffet blink igjen. Prisen skal ha endt opp på rundt 2 millioner kroner. Det er ingen kjempesum, men jeg regner likevel med at det er et betydelig innhogg i summen Viking har å rutte med på overgangsmarkedet.

Nå ser det ut til at både Thioune og Kieffer Moore forlater klubben. De kommer i tillegg til Nisja, Østbø, Sigurdsson, Bödvarsson og Solli.

Trenger nye uansett

Selv om Viking skal slanke troppen må det likevel inn nye, etablere spillere om klubben skal kunne konkurrere på øvre halvdel av tabellen. En rekke klubber har tidligere vist at det går an å hente kvalitet for lite penger, men det er en vrien øvelse som krever både kunnskap og stort kontaktnett.

En spiller Viking er veldig sugen på er Hødds Fredrik Aursnes. Ryktene har sagt at Viking ligger godt an i konkurransen om den lovende midtbanespilleren, men nå har Solskjær og Molde kommet på banen. Molde har penger og Molde har Solskjær. Det spørs om Viking når opp i den konkurransen.

Hva mener du? Har du tro på at Pedersen blir vår nye målscorer? Hvor mange nye spillere må Viking ha inn?

Les også: