Viking har lang tradisjon for å hente spillere fra den islandske ligaen.

De siste sesongene har for eksempel Björn Daniel Sverrison og Jón Dadi Bödvarsson blitt suksesser etter overganger fra Sagaøya.

Nå har Viking på ny bitt seg merke i en spiller i den islandske ligaen, og det er ingen hvem som helst, men snarere dansken Patrick Pedersen, toppscoreren i ligaen sist sesong.

Onsdag har Aftenbladet fra flere kilder fått opplyst at Viking og Pedersens klubb Valur er enige om en overgang.

Islandske medier skriver også at Pedersen blir Viking-spiller.

Pedersen kan bli viktig i forsøket på å fylle tomrommet etter Jón Dadi Bödvarsson, som er ferdig i Viking.

Fem Viking-spillere takket for seg etter siste serierunde. Her er spillerne klare råd til hvordan Viking kan forbedre seg.

Tøffe forhandlinger

Patrick Pedersen har lenge vært klar på at han ønsker seg til Norge og Viking, men klubbene har de siste ukene forhandlet hardt om pris.

Viking skal først ha fått avslått et bud, og mottatt et motbud fra Valur. Dette skal Viking først ha vurdert å være for høyt, før de senere ombestemte seg.

Overgangssagaen stoppet imidlertid ikke der, for Viking skal senere ha blitt informert om at Valur ønsket seg enda mer penger.

Den kuvendingen fikk Pedersens agent til å rase:— Ekstremt uprofesjonelt.

Etter det Aftenbladet forstår, har imidlertid klubbene kommet til enighet i løpet av de siste dagene.

— Jeg ønsker ikke å kommentere pågående prosesser, sier Vikings daglig leder Eirik W. Henningsen.

Styremedlem bekrefter

Overgangen har imidlertid også blitt avslørt i islandske medier. Nettstedene 433.is og fotbolti.net skriver begge at Valur har akseptert et bud.

Ifølge 433.iser overgangssummen på 30 millioner islandske kroner (rundt to millioner norske kroner).

Styremedlem i Valur Sigurd K. Palsson bekrefter overfor Fotbolti.net at Pedersen blir Viking-spiller, med forbehold han består en medisinsk undersøkelse i Stavanger.

Palsson legger dessuten til at de er «veldig fornøyde» med overgangssummen for Pedersen.

I Kjartanssons fotspor?

Dermed tyder altså mye på at Pedersen (24) spiller i blått neste sesong. Viking-supportere vil nok håpe på at Pedersen følger i fotsporene til en annen toppscorer fra islandsk fotball, nemlig Vidar Örn Kjartansson.

Ingen scoret flere mål enn Kjartansson i den islandske serien i 2013, og han fulgte opp året etter med å score 25 eliteseriemål for Vålerenga.

Nå spiller han for den kinesiske klubben Jiangsu Sainty.

Kjartansson beviste altså at målfarlige spillere i islandsk fotball også kan være målfarlige i norsk fotball, til tross for en antatte nivåforskjellen.

Patrick Pedersen har tidligere spilt for Hirtshals og Vendsyssel i Danmark. Nå får han etter alle solemerker prøve seg i Viking.