– De var ganske bra trent. Guttene har ikke bare ligget og solt seg i ferien. Jeg har blitt litt glad i Tromsø. Jeg har vært her på besøk ganske mange ganger, sier Diskerud til iTromsø.

Hans kjæreste er Tromsø-jenta Mia Sjøthun. Spørsmålet er om den relasjonen kan bidra til at New York City-spilleren blir Tromsø IL-spiller en dag.

– Hennes familie bor jo i Tromsdalen, så jeg kommer til å bli kjeftet på hvis jeg drar til Tromsø. Det er nok Tromsdalen som er mest aktuelt, humrer Diskerud.

Han vil nok helst vil spille for gamleklubbene Rosenborg og Stabæk når han en dag vender hjem.

– Hvis de har lyst på meg da, så hadde det vært kult. Men du vet aldri hva som skjer i fotball, sier «Mix».

Tjener 6 mill.

– Tromsø er ikke det mest aktuelle her?

– Hvis kompisene mine drar hit, blir jeg med på lasset. Skjelvik, Helland, Selnæs, Strandberg, Hedenstad.. Hvis Hedenstad kommer, da blir jeg med, smiler Diskerud.

TIL-trener Bård Flovik sier dette om en mulig TIL-overgang på sikt:

– Han har en kjæreste fra Tromsø, men lang avtale igjen (to år) med New York. Jeg tipper det er litt frem i tid, eventuelt. Man kan aldri utelukke noe som helst, men jeg tror ikke det kan skje snart.

Foreløpig trives «Mix» særdeles godt i New York City - der han ifølge VG Nett har en årslønn på drøyt 6 millioner kroner.

– Det er New York, da. Du får vært med på oppstarten av en helt ny klubb. Det var det som trigget meg skikkelig til å ta turen til New York. Jeg elsker fotball og hvis man kan være med på å gjøre det enda større så er det utrolig stort, sier Diskerud.

Og er klar på at «soccer-interessen» er genuin i USA.

– Det kommer masse folk på kampene. I baseball- eller basketballkampene kan folk ta seg en pølse midt under kampen eller taste på mobilen. Men på fotballkampene er det full fokus med supportere som brøler og synger hele kampen, sier Diskerud.

– Håper på TIL-bronse

Det er flere nordmenn i Major League Soccer, som for eksempel Pa-Modou Kah og Vadim Demidov - som signerte for Minnesota United i dag. Kanskje kan en TIL-spiller ta samme retning en dag, som Joel Lindpere gjorde i 2010.

– Det er mange unge her som tar steg hele tiden. Du ser at Ulrik (Yttergård Jenssen) har mye fotball i seg, sier Diskerud.

Allerede har han en norsk lagkamerat i New York: Keeper Eirik Holmen Johansen.

– Det er kjempedeilig å få en å snakke norsk med. Jeg forsøker å lære Pirlo noen gloser også. Når vi spiller golf eller fotball, har han lært de norske banneordene. Han vet ikke selv hva de betyr, og de egner seg ikke på trykk, smiler

Diskerud.

Styrkeøkten med TIL i kveld står «Mix» over. Torsdag morgen reiser han tilbake til Oslo.

– Etter Stabæk og Rosenborg, er det TIL jeg må heie på. Jeg håper de tar bronse i år, gliser 26-åringen.

MLS-STJERNE: Her er Mikkel Diskerud i kamp for New York City. Foto: Adam Hunger / X02835