Den amerikanske spilleren med fortid i Stabæk og Rosenborg var tirsdag formiddag på tribunen i Skarphallen da TIL hadde sin første trening for sesongen.

– Jeg fikk melding om Mikkel kunne trene med oss, og han skulle gi meg beskjed i ettermiddag om han kommer onsdag og torsdag, sa TILs hovedtrener Bård Flovik til iTromsø etter treningen tirsdag.

Sammen med kjæreste og tromsøværing Mia Sjøthun har Diskerud vært noen dager i Nordens Paris, før det senere i måneden blir retur til USA. Der har Diskuerud vært i to år, og spilt for eliteserielaget New York City.

Spiller med Pirlo

Etter at Slobodan Vuk i forrige uke ble klar for TIL jakter de nå en midtbanespiller. Diskerud kunne vært en type spiller som hadde vært interessant, men det blir nok bare med gjestevisitten.

– Det ser jo bra ut her med spillere, svarer Diskerud, som tok en sterk sølvplass av 10 lag i den østlige avdelingen av toppdivisjonen i USA.

– New York er helt fantastisk. Jeg har vært der siden klubben ble startet opp for to år siden, og har kontrakt i to år til, sier Diskerud med 39 landskamper for USA.

En av lagkameratene er den italienske stjernen Andrea Pirlo. Trass i at han er fylt 37 år er han fortsatt fantastisk god, sier Diskerud.

– Han var favorittspilleren min da jeg var liten. En herlig fyr. Akkurat som du tror han er, sier Diskerud til iTromsø.

Simen Wangberg snakker med Mikkel Diskerud og Mia Sjøthun etter trening i Skarphallen tirsdag. Foto: Tom Benjaminsen

Diskerud har blant annet spilt sammen med Simen Wangberg og Morten Gamst Pedersen i Rosenborg.

– Jeg har noen venner som spiller her, så jeg måtte jo innom å sjekke hvordan det står til, sier Diskerud med et smil.

Har lagt håndballen på hylla

Samboer Mia Sjøthun har vært hjemme på juleferie i en måned.

– Det har vært veldig fint å være hjemme så lenge. Jeg har jo hele familien min her, sier Sjøthun til iTromsø.

Hun var i flere år en sentral brikke i Bravos 2.-divisjonslag. Senest i 2013 var Sjøthun med da Bravo forsøkte å rykke opp i 1.-divisjon. Da kom hun fra Bækkelaget der hun spilte 1.-divisjonshåndball etter overgangen fra Bravo i 2010. Hennes siste opptreden på håndballbanen var for Trondheims-laget Strindheim, før hun la håndballen på hylla da paret flyttet til New York.

– De vet nesten ikke hva håndball er der borte. Jeg savner håndballmiljøet, og det er utrolig gøy, sier Sjøthun.

Paret bor i bydelen West Side på Manhattan.

– Å få bo i New York er drømmen. Vi bor virkelig midt i gryta, sier Mia Sjøthun.