Joey Barton er igjen i hardt vær. Utvisningen i sesongavslutningen mot Manchester City, og den påfølgende oppførselen — der han kneet Sergio Agüero på vei ut og etterpå innrømmet at det var et forsøk på å hisse på City-spillerne røde kort - gjør at han må stå over de tolv første kampene av neste sesong.

En bot fikk han også med seg.

Hverken han eller klubben vil anke dommen.

«Queens Park Rangers Fotballklubb kan bekrefte at vi nå har startet en full intern etterforsking av Joey Bartons utvisning og påfølgende handlinger mot Manchester City på den siste dagen av sesongen.»

QPR-midtbanespilleren vil ikke anke onsdagens dom og han jobber nå i fullt samarbeid med klubben for å assistere i den interne etterforskingen, heter det på klubbens hjemmeside .

Flere episoder

Det spøker for Bartons videre karrière i Queens Park Rangers, og flere engelske medier melder at klubben forsøker å kvitte seg med 29-åringen.

Midtbanespilleren har vært delaktig i flere uheldige episoder opp gjennom årene både på og utenfor banen. Blant annet har han vært i flere slagsmål.

I senere tid har han imidlertid forsikret at han er en endret mann og at han har lagt kontroversene bak seg. Episoden på Etihad Stadium viste imidlertid at han likevel ikke har klart å løpe fra «gamle Joey».

Gordon Taylor, leder av spillerforeningen i England, er skuffet over Barton.

- Jeg kan ikke forsvare slik oppførsel. Ryktet hans vil gå foran ham, og det er ekstremt skuffende. I føler at han er sin egen verstes fiende. Vi er tilbake til start, sier han om spilleren som tidligere har tatt kurs for å kunne bedre kontrollere sinnet.

- Uendelig idioti

Lars Tjærnås, fotballekspert og QPR-supporter, mener det er på tide å fjerne Barton fra lønningslisten.

- Jeg mener han har en adferd som er uforenlig med det en seriøs klubb kan akseptere, sier han til Aftenposten.no.

- Jeg både håper og tror at klubben nå søker en juridisk utvei for å bli kvitt ham uten at det koster for mye, sier han videre.

Barton har tre år igjen av kontrakten med London-klubben, og noen medier melder i dag at å sparke han kan bli en dyr affære.

— Det Barton gjorde i sist kamp mot City er i seg selv nok til å kaste han ut, men det topper bare en nesten uendelig liste med idioti, tordner Tjærnås.

- Det verste er at det sikkert er managere som fortsatt er villige til å ta sjansen på ham. Dog ikke på høyeste nivå, for han har også vært svak spillemessig i år, sier han.

- Er en belastning

Øyvind Alsaker, fotballkommentator i TV 2, har også vondt for å se en fremtid for Barton i QPR.

— Han skal ha blitt degradert til reservelaget, og fratatt kapteinsbindet. Det er en hard reaksjon, og det er vanskelig å se for seg at klubb og spiller kan bli vel forlikt, sier han.

Han tror ikke klubbene vil stå i kø for å hente den tidligere Newcastle-spilleren.

- Det er nok ikke mange som er villige til å ta sjansen på ham. Samtidig skal man aldri si aldri i fotball, det kan være at noen velger å gamble. Barton har Premier League-nivået inne, selv om han denne sesongen har vært svak, mener Alsaker.

Også han tror QPR er tjent med å kvitte seg med Barton.

- Nå er han bare en belastning for klubben. I rettferdighetens navn var det en periode han skikket seg vel, men historien blir han aldri kvitt. Derfor hadde han ikke råd til noen feilskjær, og så gikk rullegardinen plutselig fullstendig ned mot City, avslutter Alsaker.